2019-08-31

جراحی ژنیوپلاستی و جلو کشیدن فک

ژنیوپلاستی به نوعی درمان و عمل زیبایی اتلاق می شود که برای جلو آوردن چانه و فک و همچنین بزرگتر کردن فک های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی دیگر از روش هایی که می توان جایگزین جراحی از آن استفاده کرد، ارتودنسی برای جلو کشیدن فک پایین نسبت به فک بالا می باشد. البته لازم به ذکر است که نوع روش درمان، به میزان ناهنجاری بیمار وابسته خواهد بود.

جراحی فک می تواند تاثیر به سزایی در زیبایی ظاهری افراد داشته باشد. درمان ناهنجاری های فکی به روش های مختلفی و با توجه به نوع و میزان ناهنجاری قابل انجام خواهد بود.

مراجعه کننده می تواند به متخصص ارتودنسی مراجعه کرده و مشاوره ای در این خصوص دریافت نماید.

ناهنجاری جلو کشیدن فک می تواند با استفاده از ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک و ارتودنسی نامرئی مورد درمان قرار گیرد. در صورتی که ناهنجاری بسیار پیچیده باشد، نیاز به جراحی فک و یا جراحی ژنیوپلاستی احساس خواهد شد.

ارتودنسی-جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی فک و چانه

ژنیوپلاستی چیست؟

ژنیوپلاستی به روش درمانی گفته می شود که برای جلو کشیدن فک نیاز به جراحی می باشد و در واقع روش تهاجمی به شمار می آید. برای این جراحی بیهوشی نیز برای بیمار صورت خواهد گرفت.

جراحی ژنیوپلاستی به صورتی است که فک و چانه با استفاده از پیچ و صفحات فلزی در موقعیت جدید و صحیح خود قرار خواهند گرفت. این جراحی اذیت کننده و درد آور نیست اما در روزهای اول پس از جراحی، فرد احساس ناراحتی خواهد کرد. هم چنین در هفته اول درمانی، صورت و فک متورم خواهند بود.

پس از درمان ناهنجاری فکی، فرد نه تنها زیبایی ظاهری به دست خواهد آورد بلکه فک در عملکرد سیستم گوارش و مسائل مرتبط با فک، بسیار قوی تر از قبل عمل خواهد کرد.

انواع ژنیوپلاستی

عمل ژنیوپلاستی دارای انواع مختلفی می باشد که به شرح زیر خواهد بود:

• ژنیوپلاستی اسلایدینگ

دندان های شیری از چه سنی می افتد و ترتیب افتادن

• ژنیوپلاستی چانه نامتقارن

• ایمپلنت چانه

ژنیوپلاستی اسلایدینگ

یکی از شایع ترین انواع درمان ژنیوپلاستی، ژنیوپلاستی استخوانی و یا همان ژنیوپلاستی اسلایدینگ می باشد.

ژنیوپلاستی استخوانی نوعی از جراحی فک می باشد که برای دو منظور جلو آوردن و یا عقب بردن فک از آن استفاده می شود. در این روش درمانی، استخوان فک با توجه به نوع ناهنجاری به عقب و یا جلو حرکت داده می شود.

در صورتی که استخوان فک به عقب لغزانده شود، در واقع برای کوچک کردن فک درمان صورت می گیرد. به همین ترتیب نیز در صورتی که استخوان فک به سمت جلو کشیده شود، برای بزرگ کردن فک استفاده می شود.

هم چنین در مواردی می توان برای کوتاه و یا بلند کردن طول صورت افراد نیز همین جراحی را اما در جهت بالا و پایین استفاده کرد.

ارتودنسی-جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی فک و چانه

ژنیوپلاستی چانه نامتقارن

چانه نامتقارن از جمله ناهنجاری هایی می باشد که ممکن است به دلیل اختلالات رشد فکی و دندانی رخ داده باشد. به همین منظور نیاز به متخصصی می باشد که بتواند به طور تخصصی به ریزه کاری های فکی و چانه نامتقارن بپردازد.

درواقع در ژنیوپلاستی چانه نامتقارن نیاز به مهارت و تخصص برای درمان می باشد تا بتوان علاوه بر رفع مشکلات ظاهری به بررسی و تشخیص مشکلات درونی فک و دندانی که سبب چانه نامتقارن شده اند پرداخته شود.

ژنیوپلاستی یا ارتودنسی جلوکشیدن فک؟

ژنیوپلاستی برای درمان هایی که با استفاده از ارتودنسی دندان نمی توان برای درمان اقدام کرد استفاده می شود. اما لازم به ذکر است که از ارتودنسی دندان نیز می توان برای جا به جایی دندان ها و جلو یا عقب کشیدن فکین بهره برد. انتخاب بین روش ارتودنسی و یا جراحی می بایست زیر نظر پزشک صورت گیرد.

مراحل جراحی ژنیوپلاستی

در ابتدا برای انتخاب روش درمانی و نو ناهنجاری در فرد می بایست به پزشک متخصص مراجعه شود و عکس برداری رادیوگرافی از دندان و فک صورت گیرد. در این جلسه شما می توانید از توصیه ها و مشاوره ی پزشک بهره مند شوید.

مصارف و کاربردهای لیزر در ارتودنسی (بررسی 4 کاربرد اصلی)

برای این جراحی نیاز به بیهوشی در فرد می باشد و لازم به ذکر است برش برای جراحی از قسمت داخلی دهان و لثه صورت می پذیرد و هیچ گونه زخمی در ظاهر صورت فرد ایجاد نخواهد شد.

هم چنین لازم به ذکر است که از بخیه جذبی استفاده می شود و طی دو هفته بخیه جذب خواهد شد.

در حین جراحی و درمان، پزشک به دنبال بزرگ کردن فک و یا جا به جایی بخشی از استخوان آن می باشد. بدین منظور، بخش پایینی فک از حالت قبل برداشته شده و در محل صحیح و موردنظر پزشک جایگذاری می شود.

با این کار طول چانه افزایش می یابد و چانه ی فرد نیز بالاتر خواهد آمد.

در این روش از پروتز چانه برای جلو کشیدن فک استفاده نمی شود.

ارتودنسی-جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی فک و چانه

دوران نقاهت جراحی ژنیوپلاستی

دوران نقاهت پس از این جراحی 7 تا 10 روز می باشد و فرد می تواند پس از این مدت برای باز کردن پانسمان اقدام کند.

در روزهای ابتدایی احساس درد و ناراحتی در بیمار بیشتر خواهد بود اما به مرور این درد کاهش و بهبود می یابد.

ورم و کبودی در قسمت چانه امری عادی خواهد بود که در طی زمان و با استفاده از کمپرس یخ برطرف خواهد شد.

مراقبت های پس از جراحی

از کمپرس سرد برای کاهش التهاب و تورم فک و کبودی استفاده نمایید.

برای التیام درد از مسکن ها و توصیه های پزشک خود بهره مند شوید.

برای جلوگیری از عفونت، از دهان شویه ها برای شستشو دهانی استفاده کنید.

اگر با خونریزی شدید و یا درد شدید مواجه شدید به پزشک مراجعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه ارتودنسی و انواع روش های ارتودنسی که توسط دکتز مسعود داوودیان، متخصص ارتودنسی صورت می گیرد با کلینیک دکتر داوودیان در ارتباط باشید.

ارتودنسی-جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی فک و چانه

دیدگاه ها

یک پاسخ به “جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی فک و چانه”

  1. […] همچنین بخوانید : جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی فک و چانه […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *