متخصص ارتودنسی

2019-04-14

روز دندانپزشک چه روزی است و علت نامگذاری این روز چیست

قبل از انقلاب تاریخ 24 دی را به دلیل تاسیس جامعه دندانپزشکی در ایران را به نام روز دندانپزشک نامگذاری کرده بودند چرا که پیش از آن تنها 3 نفر پزشک دندانپزشک در ایران وجود داشتند که یکی از آنها لهستانی بود و در واقع دنداپزشک خصوصی و شخصی شاه وقت ایران رضاشاه بود و دو نفر دیگر هم سوئیسی و ترکیه ای بودند که در ایران به دندانپزشکی مشغول بودند.
پس از انقلاب اسلامی در کشور ما مجلس طرحی را به جهت تربیت بهداشتکاران دهان ودندان به تصویب رسانید که بر اساس آن افرادی که داوطلب بودند به آنها آموزش های لازم ارائه شود و با مدرک فوق دیپلم آنها را به مناطق مختلف کشور ، علی الخصوص مناطق محروم اعزام کند. تا این افراد بتوانند در جهت پیشگیری بیماری های دهان و دندان و رفع نیاز مردم در این مناطق کار کنند.
این طرح در سال 1360 به تصویب رسید و از این رو تاریخ تصویب این طرح (به پیشنهاد جامعه دندانپزشکان ایران) یعنی 23 فروردین ماه به نام روز دندانپزشک نامگذاری شد. و آخرین هفته فروردین ماه را نیز هفته سلامت دهان و دندان نامگذاری کردند.

روز دندانپزشک در کشورهای مختلف جهان

روز دندانپزشک در کشورهای دنیا متفاوت است به طور مثال آمریکا روز 6 مارس را روز دندانپزشک در نظر گرفته است و ماه فوریه را به عنوان ماه بهداشت دهان و دندان کودکان نامگذاری کرده است. همچنین انجمن دندانپزشکی امریکا به همراه فدراسیون بین المللی دندانپزشکی FDI تاریخ 12 سپتامبر را روز جهانی بهداشت دهان و دندان انتخاب و ناگذاری کرده اند . روز 9 فوریه روز جهانی دندانپزشک نامگذاری شده است.

تاریخچه دندانپزشکی در ایران

به نقل از ویکی پدیا: عدهٔ معدودی از سلمانی‌ها، شاگرد زرگرها و عطارها را می‌توان اولین افرادی دانست که با استفاده از روش‌های گوناگون، مبادرت به کشیدن دندان، گذاشتن روکش، ساختن دندان مصنوعی یا برای تسکین دردها و ورم‌های دهانی آن هم با وسایل بسیار اولیه مبادرت به انجام امور دندانپزشکی می‌کردند.

دندان قروچه و ارتودنسی

دکتر میلچارسکی و دکتر سیاح از جمله اولین افرادی بودند که آموزش طب دندانپزشکی را در مدرسه دارلفنون پایه گذاری کردند و پس از گذشت چند ماه از یک کلاس طب به مدرسه طب تبدیل شد. دکتر سیاح پس از پایان تحصیلاتش در اروپا به ایران مراجعت کرد و با کمک دکتر میلچارسکی مدرسه دندان سازی را در سال 1310 راه اندازی کردند.

با این اوصاف عمر دندانپزشکی در ایران به یک صده نمیرسد اما با این وجود شاهد پیشرفت های بسیار زیادی در این حوزه بوده ایم و دانشجویان این رشته در تخصص های مختلف که در زیر ذکر شده اند میتوانند به تحصیلات خود ادامه دهند.

اندودنتیست _ متخصص ریشه دندان

متخصص دندانپزشکی اطفال

متخصص پروتز های دندانی _ پروستودانتیست

پاتولوژیست _ متخصص آسیب شناسی فک، دهان و صورت

متخصصین بیماری های لثه _ پریودنتیست

متخصص ارتودنسی

همچنین بخوانید: آشنایی با تخصص های دندانپزشکی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *