در هنگام صدا کردن فک به چه پزشکی مراجعه کنیم

2020-11-30

شاید شما هم در بعضی از مواقع هنگام حرکت دادن  فک خود متوجه شده اید که فک شما صدا می دهد. در صورتی که صدا کردن فک همراه با درد و ناراحتی باشد امکان بروز مشکل در آن بسیار زیاد است. در این مقاله با علل بروز این مشکل و چگونگی درمان آن توسط متخصص می پردازیم.

صدا کردن فک

بسیاری از افراد در هنگام غذا خوردن و یا خمیازه کشیدن با باز کردن فک خود متوجه صدایی غیر عادی در آن می شوند. این صدا در صورتی که با درد همراه باشد امکان بروز مشکل در فک وجود دارد.  اما نگران نباشید در بیشتر مواقع این درد ناشی از بیش از حد باز شدن آرواره های شما است. در این زمان با کش آمدن بیش از اندازه فک استخوان ها و مفاصل کمی جابجا می شوند و بعد از مدتی با مراعات در باز کردن فک  این مشکل به سرعت برطرف خواهد شد. اما در صورتی که  درد و صدا کردن فک در شما بسیار زیاد اتفاق می افتد و شما را ناراحت می کند امکان بروز سندرم مفصل گیجگاهی فکی در شما وجود دارد. در این زمان لازم است که حتما با مشورت با پزشک بیماری خود درمان نمایید.

علل صدا کردن فک

همانطور که گفته شد افراد بسیاری در هنگام باز کردن فک خود با ایجاد صدایی روبرو هستند. این اتفاق با انجام بعضی از حرکات ممکن است که رخ دهد. اگر شما هم در انجام این حرکات دچار صدا کردن فک می شوید زیاد نگران نباشید.

  • آدامس جویدن
  • ساییدن دندان ها به هم یا دندان قروچه
  • ناخن جویدن
  • فرو رفتن گونه ها از داخل دهان بین دندان ها و یا گاز گرفتن لپ ها
  • ایجاد گره در فک

اما در صورتی که صدا کردن فک همراه با علائمی نظیر: سردرد، گردن درد، گوش درد، سوزش در فک و سختی جویدن همراه است حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.

علل صدا کردن فک

عوامل ایجاد کننده بیماری در فک

عوامل مختلفی باعث می شود تا فک در هنگام غذا خوردن و یا حرکت نمودن دچار صدا  و در مواقع حاد تر دچار درد و ناراحتی شود. اما هر کدام از این بیماری ها دارای علائم مشخصی است که با توجه به بروز هر کدام باید به متخصص در همان بیماری مراجعه نمود. از مهمترین بیماری هایی که نیاز به مراجعه به پزشک دارد می توان به چند مورد مهم اشاره نمود.

  • التهاب مفصلی فک
  • مشکلات دندان
  • آسیب دیدگی فک
  • سندروم درد میوفاسیال
  • آپنه خواب
  • عفونت
  • تومور
علت درد ارتودنسی

عوامل ایجاد کننده بیماری در فک

چگونگی درمان صدا دادن فک

در مواقعی که صدا کردن فک با درد کمی همراه باشد می توان با چند درمان خانگی مشکل را برطرف نمود. از جمله این درمان ها می توان به کمپرس سرد و یا گرم، ریلکس نمودن فک، ممانعت از خوردن غذاهای سفت، و مدیریت استرس اشاره نمود. توجه نمایید که این درمان ها تنها در زمانی که صدا کردن فک با درد زیادی همراه نیست باید انجام شود. در مواقع حادتر مراجعه به پزشک مهمترین و اصلی ترین راهکار است.

چگونگی درمان صدا دادن فک

هنگام صدا کردن همراه با درد فک به چه پزشکی باید مراجعه نمود

در صورتی که صدا کردن فک شما با درد و ناراحتی زیادی همراه است حتما به پزشک مراجعه نمایید. بیشتر افراد در این زمان سردرگم می شوند و نمی دانند که باید به چه متخصصی مراجعه کنند. با بروز چند علامت مشخص باید حتما به متخصص دندانپزشکی خود مراجعه کنید. این علائم عبارتند از:

  • بروز آسیب دیدگی در فک، این درد و آسیب با درمان های خانگی گفته شده تسکین پیدا نمی کند.
  • درد زیاد در هنگام غذا خوردن و یا صبح بعد از بیدار شدن از خواب.
  • عدم توانایی در باز و بسته کردن فک به اندازه مناسب.
  • ایجاد ورم های خفیف و یا شدید در فک.
  • سردرد، گلو درد، گوش درد و یا التهاب در گلو.

هنگام صدا کردن همراه با درد فک به چه پزشکی باید مراجعه نمود

چه درمان هایی توسط متخصص در این مواقع توصیه می شود

بیشتر دندانپزشکان در هنگام مراجعه افراد با این مشکلات به آنان درمان های متفاوتی را توصیه می کنند. از جمله این درمان ها می توان به مصرف داروهای ضد درد و ضد التهاب مانند: ناپروکسین و ایبوپروفن اشاره نمود.

در مواقع حادتر نیز با صدا کردن فک بیمار همراه با درد زیاد دکتر ارتودنسی از درمان های لیزری در اندازه کم و یا استفاده از آتل هایی شبانه برای بیمار استفاده می نماید. این آتل ها قطعاتی پلاستیکی هستند که در فک بیمار قرار گرفته و از حرکت ناگهانی فک در هنگام شب جلوگیری می کند.

در چه مواقعی ارتودنسی گزینه مناسب است

در افرادی که صدا کردن فک به دلیل مشکلات دندانی باشد انجام ارتودنسی توسط متخصص توصیه می شود. از این درمان ها می توان به جایگزین نمودن دندان ها، سیم کشی کردن دندان ها و استفاده از عاج های دندانی اشاره نمود. در این زمان متخصص ارتودنسی با توجه به بروز مشکل اقدام به انجام هر کدام از موارد درمانی بالا می نماید. در زمان انجام این درمان ها استفاده از درمان های فیزیکی و حرکات کششی فک نیز به بیماران توصیه می شود. (لیست هزینه ارتودنسی 1403)

سیستم دندانی

مراجعه به دکتر برای ارتودنسی فک

درمان های موثر در صدا دادن فک

در صورتی که فرد بیمار بعد از انجام این مراحل هنوز از درد در هنگام صدا کردن فک شکایت می کند باید درمان های دیگری صورت گیرد. دندان پزشکان در این زمان از الکتریسیته بسیار ضعیف برای تحریک نمودن این عضلات  دردناک استفاده می نماید. به این درمان مافوق صوت اطلاق می شود. در بعضی از مواقع نیز استفاده از تزریق داروهای مسکن تنها گزینه دندانپزشک است. استفاده از امواج رادیویی نیز درمانی مناسب برای این افراد به شمار می رود.

جراحی در صدا دادن فک

در صورتی که صدا کردن فک و درد ناشی از آن بعد از تمام معالجات توسط متخصصین پاسخگو نبود احتمال انجام جراحی برای این افراد دور از انتظار نیست. اگر درمان ها به موقع صورت نگیرد و امکان آسیب دیدگی در مفصل فک زیاد باشد جراح متخصص بسته به میزان آسیب دیدگی اقدام به جراحی در مفصل و یا ترمیم در قسمت های صدمه دیده می کند. جراح بعد از جراحی فک بیمار را تا چندین هفته می بندد. انجام حرکات ورزشی توسط فیزیوتراپ نیز از اقدامت بعد از جراحی است.

ذکر این نکته ضروری است که در خصوص متخصص و جراح اصلا قصور و کوتاهی نکنید. انتخاب بهترین متخصصان ضامن سلامتی شما بعد از انجام تمام این مراحل است. در بعضی از مواقع دیده شده است که بیمار با صدا کردن فک به پزشک مراجعه می کند اما با کوتاهی پزشک و عدم آگاهی و مهارت و تخصص وی بیمار دچار فلج در فک و صورت  و یا انحراف در فک خود می شود. بهترین پزشکان و متخصصان را در سایت ما جستجو نمایید. برای دریافت مشاوره تماس بگیرید.

جراحی در صدا دادن فک

دیدگاه ها

27 پاسخ به “در هنگام صدا کردن فک به چه پزشکی مراجعه کنیم”

  1. Reza گفت:

    سلام برا

  2. Reza گفت:

    سلام برا در رفتگی فک باید پیش دندان پزشک برم؟

    • admin گفت:

      سلام
      اگر فک در رفتگی حاد داشته باشد، باید به جراح فک مراجعه کرد تا فک را جا بیندازد و ببندد تا حرکتی نداشته باشد. ولی اگر دررفتگی از نوع مزمن است، بهتر است بلافاصله جراحی انجام نشود، زیرا اول باید بررسی شود که آیا فرد خودش می تواند فک را جا بیندازند یا نه و اگر موفق نبود، با روش هایی پزشکی، مشکل اناتومیک یا زمینه ای برطرف می شود، یعنی درمان بستگی به علت دررفتگی و تشخیص دارد.
      با سپاس
      دکتر مسعود داوودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

  3. Elina گفت:

    سلام
    ببخشید من یه مدتیه که فَکم موقع غذا جویدن و باز و بسته کردن دهنم صدا میده
    اما هیچ دردی نمیکنه مگر یه غذای سفت تری زیر دندونم بزارم.
    حالا باید چیکار کنم،لازمه که به پزشک مراجعه کنم؟؟؟
    پیش چه دکتری برم؟؟

    • admin گفت:

      سلام
      عوامل مختلفی مانند(قرارگیری نامناسب فکین به روی هم، شکستگی فک، اختلالات مفصلی، قفل شدن فک،و همچنین دندان قروچه .) وجود دارد، که باعث درد گرفتن فک می شود، چناچه درد فک شدید، بود و یا تا چند روز کاهش پیدا نکرد حتما در اولین فرصت نزد متخصص فک مراجعه فرمایید همچنین مقاله زیر را در خصوص مشکلات فک مطالعه نمایید. همچنین جهت دریاف مشاوره دقیق تر عکس های رادیوگرافی خود را به تلگرام سیمادنت ارسال نمایید.
      با سپاس
      کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت

  4. محمد بهزادی گفت:

    سلام فکم بادندونای پایینم خیلی درد میکنه گردنمم دردمیکنه چکارکنم موقع غذاخوردن یااب خوردن

    • admin گفت:

      سلام
      دلیل ایجاد صدا در فک جا به جایی فک می باشد . بسیاری از افراد دندانهای نا مرتب دارند و وقتی قرار است دندان های دو فک بالا و پایین چفت شود ، فک دچار حرکت نابه جا می شود و این امر به تدریج سبب تخریب سطح مفصلی فک می گردد. اگر به مشکل مفصل گیجگاهی ـ فکی دچار شده اید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان، اصلاح و برطرف کردن مشکل دندان ها نزد دندانپزشک بروید . و یا به متخصص جراح فک مراجعه نمایید.
      با سپاس
      دکتر مسعود داوودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

  5. صمد جمالی گفت:

    سلام من صبح از خواب بیدار شدم فکم انگار از جاش در اومده بود به زور خودم جا انداختم از اون موقع به بعد صبح از خواب بلند میشم یک درد شدید یک ساعت میگیره بعد رها میکنه چکار کنم امانم بریده درد اینقدر شدید میزنه به دندونام اوایل فک می‌کردم دندونام مشکل داره چهارتا دندون کشیدم ولی درد هنوز باهام بود آلان موندم چکار کنم

  6. ابراهیم گفت:

    سلام فکم صدا میده وهنگام عصبی شدن فکم برای صبحت کردن سفت می شود لطفا راهنمایی کنید برای درمان و به چه پزشکی مراجعه کنم .

    • سلام
      دندان قروچه، یک بیماری شایع است که اکثر افراد با ان مواجه می شنود، بسیاری از افراد به هنگام خواب و یا عصبی شدن دندان های خود را به هم می فشارند که به آن دندان قروچه می گویند. برای درمان دندان قروچه، استرس و اضطراب خود را کم کنید همچنین از محافظ شبانه به نام نایت گارد استفاده نمایید. جهت دریافت مشاوره دقیق تر، عکس های رادیوگرافی خود را به واتساپ دکتر داودیان ارسال نمایید.
      با سپاس
      دکتر داوودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

  7. کیم گفت:

    سلام
    من فکم جابجا میشه یکم سرمو تکون میدم استخونای فکم چند بار تکون میخوره یکم ماساژش میدم بهتر میشه …صداام میده سمت راست فکم ..البته بعضی وقتا این اتفاقا میفته …بنظرتون جدیه؟

    • سلام
      لطفا به متخصص جراح فک و صورت مراجعه نمایید.
      با سپاس
      دکتر مسعود داوودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

    • admin گفت:

      سلام
      لطفا به متخصص و جراح فک و صورت مراجعه نمایید و یا عکس های رادیوگرافی خود را به واتساپ دکتر داودیان ارسال نمایید .
      با سپاس
      دکتر مسعود داودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

  8. Salma گفت:

    سلام من فکم صدا میده موقع خوردن هر غذایی و اینکه صبح که از خواب بیدار میشم قفل هست نمیتونم دهنمو باز و بسته کنم به سختی باز میشه
    باید به دندانپزشک مراجعه کنم یا متخصص فک و صورت؟

    • admin گفت:

      سلام
      لطفا به متخصص و جراح فک و صورت مراجعه نمایید و یا عکس های رادیوگرافی خود را به واتساپ دکتر داودیان ارسال نمایید .
      با سپاس
      دکتر مسعود داودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

  9. رضا گفت:

    با سلام همسرم سمت چپ صورت ش نزدیک ب گوش درد می‌کنه نمیتونه غذا رو خوب بجوه قبلاً پیش دکتر دندون پزشک رفتیم موقعی که کار دندان پزشک تمام شد همسرم نتونست فکش رو ببنده دکتر براش جا انداخت مدتی خوب بود الان دوباره درد داره چکار باید بکنیم با تشکر

  10. محمد گفت:

    سلام ببخشید من وقتی میخوام دهنم کامل باز کنم فکم درست باز نمیشه انگار گیر میکنه استخوناش صدا میده ممنون راهنمایی کنید

    • سلام
      لطفا به متخصص فک و صورت مراجعه نمایید و جهت دریافت اطلاعات دقیق تر، عکس های رادیوگرافی خود را به واتساپ دکتر داودیان ارسال نمایید.
      با سپاس
      دکتر داودیان
      متخصص ارتودنسی در تهران

  11. مینا شاه گفت:

    سلام ببخشید من چن سال میشه با سمت چپ دهانم غذا میخورم و نزدیک به دو سال هس که هنگام غذا خوردن فکم صدا میده و هر از گاهی درد هم دارم بنظرتون چیکار باید بکنم

  12. Atefeh گفت:

    سلام
    من نزدیک دوسه ماه بشدت فک درد دارم صدا میده قفل میکنه ب راحتی نمیتونم خمیازه یا غذا بخورم دردش هم گاهی ب چشام صورتم و گیج گاهم میزنه دکار عمومی زیاد رفتم ولی فایده نداشت سردر گمم ب چه دکتری مراجعه کنم؟!راهنماییم کنید لطفا🙏

    • drdavoudian_orthodontist گفت:

      با سلام
      با توجه به علائمی که فرمودید توصیه می‌شود به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا مشکل شما بررسی و درمان شود.
      با سپاس،
      راه‌های ارتباط با کلینیک‌های دندانپزشکی دکتر داودیان:
      کلینیک دکتر داودیان شریعتی : ۲۶۷۱۰۷۶۰
      کلینیک دکتر داودیان ستارخان : ۶۶۵۲۰۹۸۰
      شماره موبایل واتساپ مطب : 09371357373

  13. شایان گفت:

    سلام
    ببخشید من حدود دو هفته هست دهانم رو کامل نمیتونم باز کنم نیمه بازه وقتی کامل می‌خوام باز کنم فک سمت چپم گیره می‌کنه بعد با صدا باز میشه موقعی که صدا میده چند لحظه درد میگیره
    با استراحت درست میشه یا باید به پزشک یا جراح مراجعه کنم

    • drdavoudian_orthodontist گفت:

      سلام دوست عیز این مشکل مربوط به مفصل گیجگاهی فکی است و بهتر است با یک متخصص پروتزهای دندانی مشورت کنید.

  14. سارا گفت:

    سلام
    من صبح وقتی از خواب بیدار میشم فکم صدا میده با دستم فکمو نگه میدارم چند دقیقه
    بعدش خوب میشه البته باید بگم دندونهای من کلا به هم جفت نمیشن یعنی تقریبا نامرتب هستن گاهی موقع خواب دندونها بهم قفل میشن یا همون دندون قروچه ایا دلیل اینکه صبحها فکم صدا میده نامرتب بودن دندونهاست؟

    • drdavoudian_orthodontist گفت:

      سلام دوست عزیز
      به طور کلی یکی از دلایلی که می تواند باعث بروز مشکلات مفصل گیجگاهی فکی از جمله صدای فک می شود، دندان قروچه است. با این وجود از آنجاکه ممکن است دلایل مختلفی سبب بروز چنین مشکلاتی شود بهتر است با یک متخصص پروتزهای دندانی مشورت کنید.

  15. سینا گفت:

    سلام من 16 سالمه و من مشکل فک دارم وقتی دهانم رو باز میکنم فک چپم جابجا میشه و من درست نمیتونم غذا بخورم اگه درمانی یا راه حلی داره بهم بگید ممنون.

    • امیرعلی بایسته گفت:

      با سلام و احترام
      لطفا عکس از نیم رخ و دندان‌های خود با موبایل گرفته همراه با رادیگرافی برای ما واتس آپ کنید.
      لینک واتس آپ
      https://wa.link/simadent

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *