قطعا سلامتی جسمی و روحی با خود شادابی و زیبایی را به همراه دارد. انسانهای شاد، زیباتر و دلنشینتر هستند. مهمترین موضوع برای داشتن چهرهای جذاب و زیبا، لبخند زدن است و لازمهی لبخند زیبا، داشتن دندانهای مرتب، سالم و سفید است. مراقبت از دندانها شاید کار زمانبری باشد اما بسیار ارزشمند است. یکی از کارهایی که برای داشتن دندانهای مرتب و به طبع آن لبخند زیبا انجام میشود، ارتودنسی است.
ارتودنسی از ابتدا بهوسیله سیمهای فلزی انجام میشد که گاهی برخی از افراد از شکل ظاهری آن رضایت نداشتند، اخیراً برای رفع این مشکل ارتودنسی پلاستیکی (اینویزلاین) به این حوزه وارد شده است.
در ارتودنسی پلاستیکی یا ارتودنسی نامرئی، از نوعی پلاستیک شفاف استفاده شده است. این نوع ارتودنسی مانند انواع فلزی، در داخل دهان دیده نمیشود و حتی ممکن است کسی متوجه نشود که شما از ارتودنسی استفاده کردهاید. ارتودنسی پلاستیکی نوع متحرک پس تشخیص پزشک و بررسیهای لازم و ساخته شدن توسط متخصص، توسط خود شخص گذاشته و برداشته میشود.
همچنین بخوانید:
خب همانطور که بالاتر اشاره شد، به این نوع ارتودنسی، ارتودنسی نامرئی هم گفته میشود و به این علت به راحتی توسط دیگران دیده نمیشود. این مسئله شاید مهمترین و بهترین مزیتی است که دارد. این نوع ارتودنسی نسبت به نوع فلزی برای خود شخص راحتتر است چراکه هیچگونه سیمی در دهان وجود ندارد تا موجب اذیت یا خراش در دهان وی شود.
از آنجایی که ارتودنسیهای نامرئی به راحتی از دهان خارج میشوند و متحرک هستند، شخص استفاده کننده میتواند برای مسواک زدن، غذا خوردن و… آن را از دهانش خارج کند. حتی دیگر لازم نیست به سختی غذا بخورد یا نگران باقی ماندن خوردههای غذا در سیمهای ارتودنسیاش باشد. مراقبت و بهداشت این نوع ارتودنسی به مراتب راحتتر از ارتودنسیهای فلزی است.
اما در میان این همه مزایا، معایبی هم متوجه این روش میشود. قیمت بالا یکی از این معایب است که خیلیها را نسبت به استفاده از آن منصرف میکند. علارغم آنکه شخص میتواند هروقت که لازم شد آن را از دهان خود خارج کند اما برای گرفتن نتیجه باید روزی 22 ساعت این ارتودنسی در دهان قرار داشته باشد.
تنها برای غذا خوردن یا تمیز کردن آن، که اموری ضروری هستند، از دهان خارج شوند. بعد از غذا خوردن و قبل از گذاشتن این ارتودنسی، باید مسواک زد، که شاید چندین بار مسواک زدن در روز کار سختی باشد.
به دلیل اینکه جسم خارجی در دهان قرار میگیرد و فشاری هم به دندانها وارد میکند، طبیعتا بار اول که آن را در دهان خود قرار میدهید، درد هم دارد. اما نگران نباشید به حضورش در دهان عادت میکنید. اگر درد برایتان قابل تحمل نبود در نهایت با اطلاع پزشک، مسکن مصرف کنید.
همچنین بخوانید:
به این نوع ارتودنسی به خاطر بافتش، ارتودنسی ژلهای نیز میگویند. تنها متخصص قابلیت تشخیص این را دارد که فرد برای حل مشکلش میتواند از این نوع درمان استفاده کند یا خیر. نیاز به همکاری خود شخص دارد و نباید بیجهت آن را از دهان خود خارج کند. رعایت بهداشت در نگهداری آن و مسواک زدن قبل گذاشتن آن در دهان، امری ضروری است.
زمان بهبودی در نتیجهی استفاده از این روش در افراد مختلف متفاوت است و نباید توقع داشت همهی افراد یکسان باشند. این زمان میتواند بین 10ماه تا 2سال متغیر باشد. مشکلات شدید و بینظمی زیاد دندانها با ارتودنسی پلاستیکی بهبود نمییابند. مشکلاتی از قبیل فاصله زیاد بین دندانها، هم محور نبودن دو فک، فشردگی دندانها که باعث کج درآمدن بقیه دندانها شده باشد، با این نوع ارتودنسی قابل درمان هستند. ارتودنسی پلاستیکی دو نوع ثابت و متحرک دارد که به تشخیص پزشک معالج شما، برای شما ساخته میشود.
ارتودنسیها حداقل یک روز درمیان با مسواک نرم یا وسایل مخصوص باید تمیز شوند تا هم تغییر رنگ ندهند هم بهداشت دهان شما رعایت شود و برایتان ایجاد مشکل نکند. گاهی با افزایش سن و قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی مختلف، افراد خجالت میکشند تا از ارتودنسی استفاده کنند ولی نامرتبی دندانهایشان و همچنین مشکلات موجود در فک آنها هم باعث شده تا رضایت کافی از ظاهر خود نداشته باشند. حتی گاهی مشکلاتی فراتر از ظاهر دارند.
پیشرفت علوم باعث میشود تا با شرایط مطلوبتر و سختی کمتر به سلامتی و زیبایی چهره خود بپردازید. اما باید این نکته را در نظر داشت که تمامی ناهنجاریهای فک و دندان با این ارتودنسی قابل درمان نیستند و شما ناگزیر به استفاده از انواع دیگر ارتودنسی هستید. شاید بتوان گفت ارتودنسی ژلهای، برای نوجوانان مناسبتر است چرا که ناهنجاریهای فک و دندان نوجوانان پیچیدگی خاصی ندارد و راحتتر با این نوع نتیجه میگیرد. به هرحال تصمیم قطعی پس از معاینه و عکسبرداری از دندانها توسط متخصص ارتودنسی گرفته میشود. ارتودنسی پلاستیکی، روند بهبود را به سبب راحتی و نامرئی بودن، برای افراد لذتبخش میکند.
دیدگاه ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر داودیان است. © 1403
[…] ارتودنسی پلاستیکی […]
[…] ارتودنسی پلاستیکی […]
[…] صاف میشوند. بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا از حلقه ارتودنسی پلاستیکی و یا سرامیکی استفاده نمایند. اما باید بدانید که همه […]