ارتودنسی-ارتودنسی پیشگیری

2022-05-23

یکی از مسائلی که اکثر خانواده ها از من میپرسند این است که چرا شما ارتودنسی پیشگیری را برای کودکان توصیه میکنید و این مورد در دراز مدت چه تاثیری بر روی دندان های کودکان دارد؟ در پاسخ همین ابتدا به صورت کلی بگویم که انجام ارتودنسی پیشگیری برای همه ای افراد بسیار مفید بوده و باعث میشود که کودکان در دوران بزرگسالی از دندان های مرتب و زیبا برخوردار باشند.

ارتودنسی پیشگیرانه مربوط به درمان اولیه ارتودنسی کودکان است. بهتر است کودکان هفت ساله به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. متخصص ارتودنسی ارزیابی می کند که آیا کودک به درمان ارتودنسی نیاز دارد یا خیر. به یاد داشته باشید که انجام ارتودنسی پیشگیری خیلی بهتر از این است که در آینده بخواهید ارتودنسی سریع انجام دهید.

ارتودنسی پیشگیری همیشه نسبت به درمان از مزایای قابل توجهی شامل:

  • هزینه کمتر
  • نتیجه بهتر
  • طول مدت کمتر
  • و…

برخوردار است. در ارتودنسی درمان های پیشگیری و مداخله گر زیادی در کودکان قابل انجام است. از مهمترین مصادیق چنین درمانهایی عبارتند از:

  • بهداشت صحیح دهان و دندان به منظور جلوگیری از پوسیدگی و از افتادن دندان های شیری و دائمی
  • حفظ فضای دندانهای شیری از دست رفته توسط فضانگهدارهای ارتودنسی
  • هدایت رشد فک در ناهنجاری های فکی

ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری چیست؟

در گذشته برای انجام ارتودنسی تا زمانی که دندان‌های دائمی در بیایند و رشد فک ثابت شود، صبر می‌کردند؛ اما با پیشرفت علم و مطالعات، به این نتیجه رسیدند که برای درمان مشکلات و ناهنجاری‌های فک و نامرتبی و کجی دندان‌ها، می‌توان از سنین کودکی به این مشکلات پی برد و از همان دوران درمان را با روش‌های نوین آغاز کرد و از بیشتر شدن و عمیق تر شدن آن در دوران بزرگسالی جلوگیری کرد.

ارتودنسی پیشگیری در چه سنی انجام می‌شود؟

ارتودنسی پیشگیری معمولاً در سن 6 تا 7 سالگی انجام می‌شود؛ یعنی زمانی که ابتدای رشد دندان‌های دائمی کودکان است. به همین دلیل به این نوع درمان، ارتودنسی زود هنگام هم گفته می‌شود.
به والدین بپیشنهاد می‌شود که در این سن حتماً کودکان خودشان را برای بررسی وضعیت دهان و دندان‌هایشان به دندانپزشک و متخصص ارتودنسی پیشگیری ببرند تا اگر ناهنجاری دیده شد؛ با هزینه و سختی کمتر در این سن به درمان آن بپردازند.

در هنگام صدا کردن فک به چه پزشکی مراجعه کنیم

هزینه ارتودنسی

ارتودنسی پیشگیری

با ارتودنسی پیشگیری می‌توان از بروز چه مشکلاتی در بزرگسالی جلوگیری کرد؟

  1. با ارتودنسی پیشگیری می‌توان مشکل فک‌هایی را که باعث می‌شود دندان‌ها خیلی به هم بچسبند و متراکم باشند و یا خیلی از هم فاصله داشته باشند؛ از کودکی فهمید و سریع تر برای درمانش اقدام کرد.
  2. یکی دیگر از کاربردهایش در مورد مشکلات فک‌هایی هست که در آینده باعث می‌شوند دندان‌ها جلو بیایند و مانع از بسته شدن لب‌ها بشوند.
  3. در کودکی می‌توان فهمید که آیا کودک در بزرگسالی دندان‌های اضافه خواهد داشت یا نه.
  4. انواع اختلالات فک و دندان‌هایی که از فک بیرون زده‌اند، را هم با بررسی دقیق در کودکی می‌توان تشخیص داد.

Prevention orthodontics3

از چه نشانه‌هایی می‌توان فهمید کودک به ارتودنسی پیشگیری نیاز دارد؟

  • بعضی از مشکلات فک و دندان باعث می‌شود که کودک نتواند درست حروف را ادا کند و حرف بزند. پس اگر کودک شما در تکلم راحت نیست؛ حتماً به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا از دلیل آن مطمئن شوید.
  • بسیاری از ناهنجاری‌های فک در کودکان باعث می‌شود که کودکان نتوانند به درستی غذا را گاز بزنند و خوب بجوند. سوء هاضمه و بدغذایی می‌تواند از اثرات این مشکلات باشد.
  • کودکانی که مدام انگشتان خود و یا شئ را داخل دهان خود می‌کنند و می‌مکند؛ ممکن است در بزرگسالی دچار مشکل شوند.
  • اگر دندان‌های شیری کودکتان خیلی زودتر از موعد نرمال و معمولی و یا خیلی دیرتر شروع به افتادن کرد؛ حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • کوکانی که در اکثر مواقع از راه دهان تنفس می‌کنند؛ ممکن است یه خاطر مشکلاتی در ساختار فک و دندان آن‌ها باشد که نمی‌توانند به صورت معمولی دهان خود را ببندند و عادت کرده‌اند از راه دهان نفس بکشند.
  • اگر کودک شما به صورت متوالی و زیاد به شما گفت که ناخودآگاه گونه‌ی خود را از داخل گاز می‌گیرد، بهتر است که یک متخصص وضعیت دندان‌های او را معاینه کند.
  • دندان‌های جلو آمده هم می‌تواند از دلایلی باشد که کودکان دهان خود را نمی‌بندند و از راه بینی نفس نمی‌کشند.
  • نامرتب بودن دندان‌ها، فاصله‌های غیر معمول و نا متقارن بودن فک و صورت کودکان؛ می‌تواند دلیلی باشد که شما را به دندانپزشکی بکشاند.
  • جلو یا عقب بودن یا فاصله داشتن فک بالا و پایین و روی هم قرار نگرفتن دندان‌ها؛ یکی از نشانه‌هایی است که باعث می‌شود کودک به ارتودنسی پیشگیری احتیاج داشته باشد.
ارتدونسی یا ارتودنسی ؟

ارتودنسی پیشگیری

چه کارها و عاداتی در کودکی باعث می‌شود که کودکان به ارتودنسی پیشگیری نیاز پیدا کنند؟

علاوه بر مشکلات ژنتیکی و مادرزادی که از بدو تولد همراه کودک است و مشکلاتی از قبیل لکنت و وضعیت زبان؛ کارهایی هم هستند که وقتی کودک به صورت طولانی مدت و از روی عادت انجام می‌دهد، باعث می‌شود که فرم فک و دندانش تغییر کند و در بزرگسالی به مشکل و زشتی دندان‌هایش منجر شود؛ مثل:

  • کودکانی که عادت به مکیدن انگشت دارند که راه حل رفع آن خرید گارد محافظ انگشت هست
  • کودکانی که به مدت طولانی از پستانک استفاده می‌کنند
  • استفاده دراز مدت از شیشه شیر
  • بزرگ بودن لوزه‌ها و مشکلات محیطی دیگر که باعث می‌شود کودک از راه دهان نفس بکشد
  • عادت‌هایی مثل گاز گرفتن لب‌ها

این عادت‌ها اگر به طور غیر معمول ادامه داشته باشد ممکن است که ریشه روحی، روانی و روانشناختی داشته باشد. پس با دیدن هر عادت مشکوک و غیر معمول در کودک خود حتماً آن را پیگیری کنید تا در بزرگسالی باعث مشکل نشود. هر کدام از این مواردی که گفته شد اگر به موقع حل نشوند عوارض ، هزینه‌های سنگین و گاهاً جبران ناپذیر خواهند داشت.
تغییر فرم فک و دندان می‌تواند روی اعتماد به نفس کودکان نزد دوستانشان خیلی مؤثر باشد، همینطور مشکلات تنفسی و سینوسی مزمنی را ایجاد کند؛ پس از مراجعه به ارتودنسی پیشگیری غافل نشوید.

روش های مختلف انجام ارتودنسی پیشگیری

با توجه به اینکه عمل ارتودنسی و درمان ناهنجاری های دهان و دندان ها به دلیل متفاوت بودن نوع و شکل چینش دندان ها و درج ای ناهنجاری در افراد مختلف متفاوت است، از روش های گوناگونی نیز برای ارتودنسی استفاده میشود. از این بین ارتودنسی پیشگیری نیز به دو روش انجام میشود که عبارت اند از:

  1. ارتودنسی پیشگیری ثابت
  2. استفاده از هدگیر ارتودنسی

روش های مختلف ارتودنسی پیشگیری

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم در رابطه با انواع روش های درمانی ارتودنسی پیشگیری مزایا و چگونگی تشحیص نیاز به ارتودنسی صحبت کردیم. امیدواریم برایتان مفید واقع شده باشد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *