در حالت طبیعی، دندانهای بالا و پایین یک همپوشانی 10 تا 20 درصدی دارند که اگر بیش از این میزان باشد با ناهنجاری دیپ بایت روبرو هستیم. این مشکل در افراد زیادی وجود دارد و نوعی اوربایت شدید است. در این ناهنجاری لبه دندانهای پایین با لثه پشت دندانهای بالا تماس برقرار کرده و باعث سایش لبه دندانهای پایین، ناراحتی پریودنتال و یا اختلال در عملکرد مفصل گیجگاهی-فکی شود.
دلایل ایجاد دیپبایت شامل 2 مورد زیر هستند:
هر چه اتیولوژی دیپ بایت بیشتر جنبه اسکلتی داشته باشد نقش ژنتیک نسبت به محیط در بروز آن بیشتر خواهد بود.
در حالت عادی وقتی فرد دندانها را روی هم قرار میدهد، 80 تا 90 درصد دندانهای پایین باید دیده شود و اگر کمتر دیده شود، شخص دارای ناهنجاری دیپبایت است.
چنانچه این مشکل قبل از بلوغ جنسی تشخیص داده شود میتوان به کمک دستگاههای متحرکی نظیر بایت پلیت قدامی اقدام به کنترل رشد دندانهای جلویی و تسهیل رویش دندانهای خلفی نمود تا بدین ترتیب به تدریج همپوشانی عمودی دندانهای جلویی کاهش یابد.
با توجه به ناهنجاری زمینهساز که دندانی یا اسکلتی باشد، نسبت به درمان اقدام میشود. بهطور مثال در بیماری که class II هست (فک پایین عقب) درموارد شدید جراحی و در موارد خفیفتر از درمان ارتودنسی استفاده میشود. در حالیکه درمان دیپ بایت در دوران خاتمه رشد با ارتودنسی کاموفلاژ با جراحی فک میسر خواهد بود.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر داودیان است. © 1403