ارتودنسی-تیروئید در ارتودنسی

2019-02-04

زمانی که می خواهید درمان ارتودنسی را آغاز کنید قبل از قرار دادن دستگاه های ارتودنسی اگر دارو یا بیماری دارید باید با متخصص ارتودنسی در میان بگذارید. مصرف برخی از دارو ها یا داشتن انواع بیماری ها بر روی روند درمان ارتودنسی تاثیر می گذارد.

تیروئید چیست و چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟

تیروئید غده ای در بدن است که با تولید هورمون تیروئید بر متابولیسم و پروتئین بدن تاثیر می گذارد همچنین کلسیم بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور کلی تیروئید به دو دسته پر کار و کم کار دسته بندی می شود. طبق بررسی های انجام شده شایع ترین علت در اختلال عملکرد تیروئید کمبود ید در بدن است. اگر کمبود ید در بدن درمان نشود ممکن است ناتوانی فکری برای فرد را به وجود آورد.

تیروئید پرکار : زمانی که تیروئید فرد پر کار باشد باعث ریزش مو، کاهش وزن و لرزش دست می شود. علاوه بر این مشکلاتی بر سلامت دندان ها به وجود می آورد. از عوارضی که بر روی سلامت دندان ها دارد می توان به التهاب و بیماری ها لثه، پوکی استخوان در ناحیه فک، احساس سوزش و خشکی دهان از جمله عوارض تیروئید پر کار بر سلامت دندان هاست.

تیروئید کم کار : در صورتی که بدن نتواند به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید کند آنگاه متابولیسم آهسته ای دارند. افرادی که بی دلیل افزایش وزن پیدا می کنند و ناخن های شکننده ای دارند به کم کاری تیروئید دچار هستند. کلفتی و گرفتگی صدا همچنین متورم بودن صورت از عوارض این نوع تیروئید است. اما مشکلات دهان و دندان در این نوع تیروئید بیشتر به چشم می خورد زیرا اپن بایت و کوچک تر بودن اندازه فک نسبت به حالت طبیعی در چهره افراد نیز تاثیر دارد. علاوه بر اپن بایت و کوچک بودن فک، تحلیل رفتن عضله زبان و از بین رفتن لایه ای از مینای دندان از عوارض کم کاری تیروئید به حساب می آید.

کلینیک دندانپزشکی

آیا غده تیروئید بر حرکت دندان در ارتودنسی تاثیر می گذارد؟

زمانی که اقدام به درمان ارتودنسی می کنید ممکن است هورمون تیروئید بر روی حرکت دندان ها در طول درمان ارتودنسی تاثیر بگذارد. در واقع غده درون ریز تیروئید که در قسمت عرضی حنجره در جلوی گلو قرار دارد، هورمون تیروکسین تولید می کند.

مصرف تیروکسین است که سرعت حرکت دندان ها را در طول درمان ارتودنسی افزایش می دهد. همچنین با عدم رعایت نکات بهداشتی و پوکی استخوان در حین درمان ارتودنسی باعث بروز عوارض جبران ناپذیری در آن ها می شود.

به همین دلیل است که افرادی که تیروئید دارند با محدودیت درمان روبرو هستند. به همین دلیل ارتودنتیست باید در طی درمان ارتودنسی مراقبت های لازم را انجام دهد. زمانی که تحت درمان ارتودنسی هستید اگر دوز پایین تیروکسین تجویز شود تحریک پذیری ریشه نسبت به نیروی ارتودنسی کاهش پیدا می کند. در نتیجه درمان طولانی تر می شود.

افرادی که مبتلا به تیروئید هستند به هنگام درمان ارتودنسی باید چه اقداماتی را انجام دهند؟

آن دسته از افرادی که تیروئید پرکاری دارند عموما دارای استرس و اضطراب بالایی هستند. عمل جراحی و درمان ارتودنسی می تواند برای آن ها استرس بیشتری را بیاورد و دچار بحران تیروتوکسیکوز می شوند، در نتیجه دارو هایی مانند اپی نفرین و سایر آمین‌های وازوپرسور باید با مراقبت و حساسیت بالایی به بیماران تیروئیدی تجویز شود. معمولا درمان هایی که توسط دندانپزشک تشخیص داده می شود باید به تعویق بیوفتد.

در مقابل بیمارانی که کم کاری تیروئید دارای از هوشیاری کم تری برخوردار هستند و باید پروسه درمانی باندینگ آن ها در کم ترین زمان و به صورت آهسته باید انجام شود. بیماران مبتلا به تیروئید باید استرس را از خود دور کنند و با آرامش بیشتری درمان ارتودنسی را انجام دهند.

مزایای درمان ارتودنسی با لیزر

دیدگاه ها

یک پاسخ به “تیروئید در ارتودنسی”

  1. […] میکنیم چنانچه مبتلا به تیروئید هستید ، مقاله تیروئید در ارتودنسی  را مطالعه […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *