تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

2020-11-25

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی یکی از تغییراتی است که در طول مدت زمان درمان و سالهای بعد در چهره شما ایجاد می شود. تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی در اثر ارتباط بین قسمت های مختلف صورت با یکدیگر اتفاق می افتد. در واقع اصلاح ساختار دندان ها و فک منجر به اصلاح فرم لثه ها و لب ها شده و همچنین این تغییر شکل می تواند در قسمت گونه ها و استخوان بندی های صورت نیز مشاهده گردد. در این مقاله می خواهیم بیشتر به موضوع تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی بپردازیم.

ارتودنسی چیست و چه تاثیری بر فرم لب دارد

ارتودنسی را می توان از مهم ترین شاخه های علم دندانپزشکی دانست که در آن، هدف از انجام ارتودنسی، رفع اشکال عدم هماهنگی و عدم جفت شدن دندان ها (که به اصطلاح مال اکلوژن نامیده می شود) می باشد.

ارتودنسی توسط متخصص آن یعنی ارتودنتیست انجام می شود. امروزه ارتودنسی را هم به عنوان یک روش درمانی برای اصلاح فرم دندان ها، فک و ساختار دهان و هم به عنوان یک روش زیبایی در علم دندانپزشکی در نظر می گیرند. اگر شما احتیاج به تراز نمودن قسمت های فوقانی دندان ها، سلامت طولانی مدت لثه ها، درمان مشکلات بایت دندان، از بین بردن فاصله بین دندان ها و جلوگیری از ساییدگی طولانی مدت که در اثر فرم نامناسب دندان ایجاد می شود، دارید بنابراین باید از یک متخصص ارتودنسی وقت ویزیت بگیرید.

اما عمل ارتودنسی می تواند با عوارض و معایبی همراه باشد که باید حتما پیش از انجام ارتودنسی با آنها آشنا شویم.

عوارض و فواید ارتودنسی چیست؟

ابتدا لازم است بگوییم، ارتودنسی به خودی خود روشی نیست که عوارض و معایب خاصی داشته باشد. در واقع عوارض و مشکلاتی که در اثر ارتودنسی ایجاد می شود، می تواند ناشی از 3 عامل مهم باشد:

  • عدم انجام صحیح ارتودنسی توسط متخصص
  • عدم مراقبت صحیح از دندان ها توسط بیمار
  • عدم داشتن شرایط اولیه برای انجام عمل ارتودنسی که باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

عوارض ارتودنسی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خراش و زخم: در صورت استفاده از بریس های فلزی، می توان انتظار ایجاد زخم های کوچک در دهان را داشت.
  • پوسیدگی دندان و بیماری لثه ها: یکی از مهم ترین عوارضی که در ارتودنسی می تواند به وقوع بپیوندد، گیر کردن غذا در براکت ها است که منجر به تجمع باکتری ها و پوسیدگی و بیماری های لثه ای می شود.
  • درد و ناراحتی

از جمله فواید ارتودنسی نیز که باید به طور خلاصه گفت:

  • جلوگیری از فرم کج و نامناسب دندان ها
  • پیشگیری از آسیب به الگوی رشد طبیعی فک
  • وسیع تر شدن کام دهان
  • تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی: از جمله عوارض ارتودنسی می تواند باشد که می خواهیم در ادامه مطلب به طور مفصل درباره آن بحث کنیم.

عوارض و فواید ارتودنسی چیست؟

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

همانطور که گفتیم، ارتودنسی می تواند به عنوان یکی از روش های ترکیبی درمانی-زیبایی به کار گرفته شود. یکی از تغییراتی که در اثر ارتودنسی در صورت شما ایجاد می شود، تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی است که می تواند منجر به زیبایی فرد گردد.

ارتودنسی و اعتماد به نفس

در این مورد لازم است بدانید تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی در اثر جابجایی فرم دندان ها و دهان (و فک ها) ایجاد می شود که اگر ارتودنسی در زمان کودکی یا سنین زیر بلوغ انجام شود، می توان به خوبی این تاثیر ارتودنسی بر فرم لب را مشاهده نمود.

اگر در مورد این موضوع مطمئن نیستید، لازم است قبل از انجام عمل ارتودنسی، از پزشک متخصص خود بخواهید تا فاکتور های مختلف در ارتودنسی را برای تاثیر این روش بر لب ها از طرق مختلف مانند عکس های رادیو گرافی، تجربه و حالت و فرم دندان ها و میزان وخامت فرم دندان ها بررسی کند و در واقع پیش بینی های لازم را برای تغییراتی که در فک و دهان و لب های شما اتفاق می افتد را برای شما بازگو کرده و توضیح دهد.

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

بررسی تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

در بررسی ارتودنسی و کوچک شدن لب باید گفت این تغییر غالبا باید مثبت در نظر گرفته شود. زیرا تغییراتی که براکت ها و دستگاه های ارتودنسی در فرم دندان ها ایجاد می کنند، همچنین در روش اصلاح فک که می تواند در موارد خفیف با ارتودنسی و در موارد شدید با جراحی و ارتودنسی انجام شود، تصحیح حالت دندان ها و فک منجر به ایجاد تقارن و رفع نامنظمی ها در ساختار دهان شده و این تغییرات علاوه بر ظاهر، چانه، بر روی لب ها نیز تاثیر گذار خواهد بود.

علاوه بر تغییر فرم لب ها، باید گفت در طولانی مدت ارتودنسی می تواند تاثیر بیشتری بر کل صورت شما داشته باشد. زیرا وقتی دندان ها و فک شما تغییر کند، سایر ویژگی های صورت و ظاهر آنها نیز متناسب با آن تغییر می کند. به طور کلی ارتودنسی علاوه بر اینکه می تواند یک ساختار منسجم و زیبا را برای دندان های شما به ارمغان بیاورد، می تواند در تغییر فرم لب ها نیز موثر باشد.

بررسی تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

چرا تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی اتفاق می افتد؟

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی به علت اتصال شیاری به نام ماگزیلاری است که بین دندان ها و لب وجود دارد. در واقع با تغییر فرم دندان ها، این شیار که رابط بین لب ها و دندان ها است، همچنین سبب تغییر فرم لب ها نیز می شود.

اگر در اثر ارتودنسی و اصلاح فرم، دندان های جلویی دچار جابجایی شوند و به عنوان مثال به عقب بروند، به واسطه این شیاری که توضیح دادیم، لثه ها و لب ها نیز به تبعیت از دندان ها جابجا شده و عقب می رود. با توجه به مدت و تغییراتی که بر روی دندان ها و وضعیت آنها ایجاد می شود، لب ها می توانند با عقب آمدن دندان ها خود را برجسته تر، کوچکتر یا بزرگتر از حالت قبل نشان دهند.

به همین خاطر است که تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی به وقوع می پیوندد.

دندان های نامرتب و درمان ارتودنسی

چرا تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی اتفاق می افتد؟

جلوگیری از تغییر شکل لب بعد از ارتودنسی

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی می تواند برای برخی از افراد به خصوص زنان، نگران کننده باشد. به همین خاطر این افراد که به چهره و فرم لب های خود به صورت فعلی عادت کرده اند و یا حساس هستند، ممکن است بعد از انجام ارتودنسی از این تغییر ناراضی باشند.

به همین خاطر برای جلوگیری از تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی لازم است روش های خاصی برای ارتودنسی ثابت یا متحرک در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، ارتودنتیست می تواند برای جلوگیری از تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی، نوارهای کشنده ای را بر روی بریس ها استفاده کرده و جابجایی و تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی را کندتر یا متوقف کند. همچنین بریس های نامرئی می تواند اثرات کمی بر روی لب ها داشته باشد.

جلوگیری از تغییر شکل لب بعد از ارتودنسی

تاثیرات مهم ارتودنسی

در ادامه بحث تاثیر ارتودنسی بر لب ها، لازم است به اثرات کلی این روش درمانی – زیبایی بر شکل صورت و چهره شما نیز مطالبی را بیان کنیم که می تواند مهم باشد.

  • آندربایت: در حالتی که دندان های پایین بیش از حد از دندان های بالایی جلوتر باشند، در این حالت آندربایت ایجاد شده است. در واقع آندربایت ناشی از فرم نامناسب فک ها است که بر ساختار دندان ها نیز تاثیر می گذارد. درمان ارتودنسی می تواند در موارد خفیف این موضوع را اصلاح کند.
  • اوربایت: این وضعیت دقیقا برعکس حالت بالا است که در آن پیش آمدگی دندان ها در دندان های بالا ایجاد می شود.
  • اپن بایت: در این حالت، دندان ها نمی توانند به صورت کامل جفت شده و به همین خاطر، دندان ها همیشه کمی باز می مانند. در این حالت دهان کشیده شده و لب فوقانی (یا پایینی)، فرم بیشتری به خود می گیرد. ارتودنسی می تواند با حل ساختار دندان ها، فرم لب ها و دهان را متقارن کند.
  • دندان های کج: حالتی است که در آن باعث می شود دهان دارای دندان های کج بوده و این باعث می شود تا قسمت های مختلف دهان جلو و عقب باشد.

تاثیرات مهم ارتودنسی

جمع بندی در مورد تغییر حالت فرم لب ها بعد از ارتودنسی

در کل اگر بخواهیم یک جمع بندی در رابطه با موضوع این مقاله یعنی تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی ارائه دهیم باید گفت، از آنجایی که دندان ها از طریق شیار فرنوم با لثه ها و لب ها در تماس هستند، این موضوع باعث می شود تا ایجاد تغییرات در دهان و دندان ها، باعث ایجاد تغییرات در فرم دهان، لثه و لب ها گردد. به همین خاطر تغییر حالت فرم لب ها یکی از مواردی است که متقاضی ارتودنسی باید آن را پیش از انجام این عمل با پزشک خود در میان بگذارد.

همچنین قابل ذکر است که عموما اصلاح فرم دندان ها و فک به کمک ارتودنسی سبب می شود تا فرم لب ها به درستی متقارن شده و پس از مدتی فرد به آن عادت کند.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *