اورینگ ارتودنسی چیست

داشتن دندان هایی صاف و یک دست که برای افراد لبخندی زیبا و دلنشین به همراه آورد از گذشته تا امروز آروزی همه بوده است. در دنیای امروز برای درمان ناهنجاری های دندان و یک دست نمودن آن از تجهیزات مختلفی استفاده می شود. اورینگ ارتودنسی یکی از ضروری ترین تجهیزات درهنگام اورتودنسی کردن دندان ها است.

اورینگ ارتودنسی چیست

شاید شما نیز تا کنون افرادی را دیده باشید که به علت مشکلات فک و دندان هنگام غذا خوردن و یا حرف زدن دچار لکنت و یا درد می شوند. در پزشکی امروز برای رفع مشکلات دندان در این افراد از انواع مختلف تجهیزات و درمان ها استفاده می شود. معمولا با مراجعه به دندان پزشک برای این افراد از ارتودنسی جهت رفع مشکلات آن ها استفاده می شود.

گاهی نیز بعد از جراحی دهان و دندان نیز برای ثابت نگاه داشتن دندان ها از ارتودنسی استفاده می شود. اما در ارتودنسی از تجهیزات مختلفی جهت ثابت نگاه داشتن دندان کمک گرفته می شود. از جمله این تجهیزات می توان به این تعداد اشاره نمود.

  • بریس
  • براکت
  • سیم های اورتودنسی
  • کش اورتودنسی یا اورینگ ارتودنسی
  • بند

اورینگ ارتودنسی چیست

اورینگ دندان

معمولا بعد از انجام ارتودنسی متخصص برای ثابت نگاه داشتن فک از کش ارتودنسی یا اورینگ دندان استفاده می کند.  سیم ارتودنسی یکی از لوازمی است که هنگام ارتودنسی برای محکم بودن و تغییر در حرکت دندان به سمت درست مورد استفاده واقع می شود. اما استفاده از سیم تنها راه محکم نگاه داشتن ارتودنسی نیست. اورینگ ها هم یکی از تجهیزات بسیار کوچک اما مهم در تغییر مسیر حرکت دندان ها در هنگام ارتودنسی است. اورینگ ارتودنسی بعد از نصب براکت ها بر روی این قسمت نصب می شود.

اورینگ دندان

اورینگ های ارتودنسی

اورینگ ارتودنسی در صورتی در افراد استفاده می شود که دندان ها دچار مشکلات زیادی باشند. ناصافی و ناهماهنگی در ردیف بودن دندان ها و عدم هم پوشانی در دندان ها باعث می شود تا تنها سیم ارتودنسی نتواند مشکلات دندانی را در افراد مرتفع کند. استفاده از اورینگ ارتودنسی کمک می کند تا فک ها در جایگاه خود قرار گرفته و دندان ها نیز ردیف و صاف شوند. در این صورت است که لبخندی زیبا مهمان لبهای این افراد خواهد شد.

اورینگ های ارتودنسی

انواع اورینگ ارتودنسی

اورینگ ارتودنسی در انواع مختلف و با ضخامت ها مختلف توسط دندان پزشکان برای استفاده افراد توصیه می شود. جنس این کش ها از لاتکس بوده و بسته به شدت ناهنجاری دندانی در افراد توصیه می شود.

توجه به ضخامت اورینگ ارتودنسی کمک می کند تا مشکلات دندان ها با روند مطلوبی درمان شوند. برای همین تغییر در ضخامت کش توسط فرد نه تنها باعث سرعت در بهبود نمی شود امکان ایجاد مشکلات شدیتر و کند کردن روند درمان را نیز در پی خواهد داشت.

انواع اورینگ ارتودنسی

چگونگی نصب اورینگ های دندانی

بعد از نصب براکت بر روی دندان توسط متخصص ارتودنسی بر روی هر یک از براکت از یک اورینگ ارتودنسی جهت نگاه داشتن براکت در محل خود استفاده می کند. معمولا این اورینگ ها در رنگ های متنوع و گوناگون در بازار موجود است. استفاده از رنگ های مختلف باعث ایجاد تنوع در کودکانی می شود که هر ماه اقدام به مراجعه به دندان پزشک می کنند.

مینی اسکرو

البته می توان از رنگ ها مختلف جهت ایجاد نشاط و جذابیت بر روی براکت های دندانی در کودکان استفاده نمود. رنگ اورینگ ارتودنسی بعد از چند روز در دهان باقی ماندن تغییر کرده و تیره می شود. اما می توان در هر بار مراجعه به دندان پزشکی از رنگ های جدید اورینگ دندانی استفاده نمود.

توجه نمایید که این اورینگ ها باید حتما در هر ماه با مراجعه به دندان پزشک تعویض و از سری جدید آن استفاده شود.

چگونگی نصب اورینگ های دندانی

چگونگی استفاده از اورینگ های ارتودنسی

در صورتی که دندان پزشک شما برای شما و یا کودک شما اقدام به تجویز ارتودنسی نموده است نگران نشوید. اگرچه در روزهای اول کمی سخت و دردناک به نظر می رسد. اما بعد از مدتی استفاده از ارتودنسی به آن عادت کرده و سختی روزهای اول را نخواهید داشت.

اورینگ ارتودنسی در انواع مختلفی جهت جابجا نمودن دندان ها توسط دندان پزشک بر روی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. به نحوه استفاده از این اورینگ ها در تغییر و جابجایی در مسیر دندان ها کلاس گفته می شود. این کلاس بندی نیز در مراتب مختلفی برای افراد مختلف انجام می شود.

اورینگ های ارتودنسی در کلاس 1

در این کلاس اورینگ ارتودنسی از دندان آسیاب فک بالا به سمت دندان نیش در فک پایین انداخته می شود. این روش برای کم کردن فاصله بین دندان ها استفاده می شود.

کش های ارتودنسی در کلاس 2

در این کلاس نیز اورینگ ارتودنسی از دندان نیش بالا به دندان ها جلو اتصال پیدا می کند. حرکت فک ها به سمت جلو و یا عقب از اثرات استفاده از این نوع کلاس است.

اورینگ ها مثلثی ارتودنسی در کلاس 2

در این روش سه عدد از دندان ها درگیر می شوند. کش از دندان نیش بالا به سمت دندان آسیاب کوچک فک پایین آمده و بعد به سمت آسیاب بزرگ بسته می شود. این روش به حرکت فک به سمت جلو و عقب موثرتر است.

اورینگ ها مثلثی ارتودنسی در کلاس 2

اورینگ های ارتودنسی در کلاس 3

در این نوع کش ها ابتدا از سمت دندان نیش پایین به سمت دندان آسیاب بالا بسته می شود. این روش نیز در تغییر حرکت دندان به سمت جلو و عقب موثر است.

اورینگ دندان مثلثی در کلاس 3

در صورتی که فک بالا عقب تر از فک پایین باشد از این روش برای تغیبر در حرکت فک استفاده می شود. اورینگ ارتودنسی در این روش از دندان نیش پایین به سمت آسیاب کوچک بالا و سپس آسیاب بزرگ بسته می شود.

اورینگ ارتودنسی در روش چهار گوش

دو دندان از فک پایین و دو دندان از فک بالا در این روش با هم بسته می شوند. دندان ها در این روش صاف و یک دست خواهند شد.

اورینگ های میدلاین

در این روش اورینگ ارتودنسی نیز کش از سمت دندان بالا به سمت دندان پایین رفته اما در جهت عکس ردیف های دندانی این اتصال انجام می شود.

نگهدارنده بعد از ارتودنسی | ریتینر قابل جابه جایی

اورینگ های وی شکل دندانی

سه دندان که بیشترین خطا را در جای خود دارند در این روش با اورینگ ارتودنسی به هم به شکل حرف وی انگلیسی متصل می شوند. این روش باعث می شود تا دندان ها در یک ردیف با هم تماس داشته باشند.

کش های کراس بایت

در صورتی که مشکل دندانی فرد کراس بایت باشد از کش های مخصوص این مشکل برای رفع آن استفاده می شود. در این اورینگ ارتودنسی، اورینگ ها از داخل ردیف بالا به سمت دندان ها در فک پایین رفته و به هم بسته می شوند.

اورینگ های مثلثی قدامی

در صورتی که فرد دچار ناهنجاری اپن بایت باشد از اورینگ مخصوص درمان این ناهنجاری برای رفع آن سود برده می شود. کش ها در این روش از فک بالا به فک پایین رفته وبه دندان آسیاب کوچک اتصال می یابند.

اورینگ های مثلثی قدامی

در صورتی که اورینگ دندانی از محل خود در آمد چه کار کنید

در صورتی که اورینگ ارتودنسی از محل خود در آید باید حتما به دندان پزشک مراجعه و نصب به تعویض و جاگذاری مجدد آن اقدام شود. البته توجه نمایید که اورینگ های ثابت که بر روی براکت ها نصب می شوند باید توسط متخصص نصب شوند. اما در صورتی که کش هایی که برای اتصال فک ها توسط خود شخص نصب می شود باید در صورت در آمدن و یا پاره شدن تعویض شود.

رنگ های اورینگ دندانی

اورینگ ارتودنسی در رنگ های مختلف تولید می شوند و هر  فرد این گزینه را دارد که  درهر بار مراجعه به دندان پزشک خود تقاضای تغییر در رنگ اورینگ ها را داشته باشد. این تنوع رنگی باعث جذابیت بیشتر مطب دندان پزشکی و استفاده از ارتودنسی در کودکان می شود. برای همین به شما توصیه می کنیم که حتما از رنگ های شاد و زیبای اورینگ ارتودنسی در هر بار مراجعه به دندان پزشک استفاده نمایید.

توجه نمایید که اورینگ ها باید حتما در هر بار توسط متخصص تعویض شوند. برای همین تغییر در رنگ اورینگ ها مشکلی برای شما ایجاد نخواهد نمود.

رنگ های اورینگ دندانی

چه نکات بهداشتی هنگام استفاده از اورینگ ها باید رعایت شوند

  • سعی کنید که حتما از نحوه صحیح جا گذاری کش ها توسط متخصص اطلاع حاصل کنید.  زیرا بعد از چند ساعت مصرف این کش ها نیاز به تعویض خواهند داشت.
  • هر سه تا چهار ساعت اقدام به تعویض اورینگ ها نمایید.
  • استفاده از نخ دندان و مسواک مخصوص ارتودنسی به نظافت دندان ها در طی مدت ارتودنسی کمک می کند.
  • کش های دندانی را تنها برای خوردن غذا از دندان های خود خارج کنید.
  • هر چه زمان استفاده از اورینگ های ارتودنسی در دهان شما بیشتر بیاشد زودتر به نتیجه مطلوب خواهید رسید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان می توانید به سایت ما مراجعه نمایید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *