در هنگام ارتودنسی دندان یکی از سوالات مهمی که برای افراد پیش میآید این است که سیم کشی دندان چگونه است و مدت زمان سیم کشی چقدر میباشد؟ همچنین اگر شما تمایل دارید در خصوص نحوه ارتودنسی دندان اطلاعاتی به دست آورید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
با توجه به اینکه امروزه اهمیت به زیبایی بسیار زیاد شده است مشاهده می شود که روش های مختلفی جهت این امر به کار برده می شود. یکی از این عمل های زیبایی که توسط دندانپزشکان صورت می پذیرد سیم کشی برای دندان است. نام دیگر سیم کشی دندان ارتودنسی بوده که به طور کلی اجزایی دارد که شامل براکت ها و سیم های ارتودنسی و مواد باندینگ میشود. این سیم ها، براکت ها را به یکدیگر متصل کرده و براکت های متصل شده روی دندان نصب شده و نقش یک لنگر را ایفا می کند و در طول درمان ارتودنسی، دندان ها جهت قرارگیری در موقعیت اصلی خود هدایت می شوند. با وجود این امر به طور کلی می توان گفت ارتودنسی دندان روشی بوده که جهت مرتب کردن دندان ها و همچنین درمان ناهنجاری های مربوط به دندان مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور کلی باید بدانید دندان ها در هنگام رشد اولیه ممکن است به دلایل مختلفی بر روی یکدیگر قرار گرفته که این امر منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه می شود. همچنین شلوغی و نامرتبی دندان ها لبخند شما را از جذابیت خود خارج کرده و موجب می شود که تمیز کردن دندان ها مشکل شود. این امر موجب شده در حال حاضر استفاده از سیم کشی دندون بسیار کاربردی باشد. همچنین این ناهنجاری ها ممکن است در جویدن غذا و صحبت کردن شما نیز مشکل به وجود آورد با این حال این دلایل مهمترین مواردی هستند که به خاطر آن اقدام به ارتودنسی دندان میشود.
در خصوص نحوه و روند ارتودنسی دندان باید دقت کنید که در ابتدا لازم است شما به دندانپزشک مجرب مراجعه کرد تا معاینه های اولیه جهت تشخیص فرم دندان و ناهنجاری ها انجام گیرد که در این معاینه عکسبرداری های لازم از دهان و دندان شما انجام می شود. با این حال شما باید عکس قبل و بعد سیم کشی دندان را داشته باشید. پس از این دندان پزشک با بیمار مشورت کرده تا روش مناسب سیم کشی که مد نظر بیمار است را انتخاب کند. در مرحله بعد ابتدا باید به درمان پوسیدگی دندان ها پرداخت و سپس ارتودنسی دندان آغاز می شود. نکته دیگر که باید بدانید مراقبت های سیم کشی دندان قبل و بعد از این عمل زیبایی می باشد که این مراقبت ها تاثیر بسزایی در نتیجه های درمان دارد. پس از این شما می توانید عکس دندان سیم کشی شده را با عکس قبل از ارتودنسی دندان هایتان مقایسه کرده و نتیجه را مشاهده کنید.
همانطور که گفته شد در هنگام ارتودنسی، دندان پزشک با بیمار مشورت کرده تا نوعی مناسب ارتودنسی را انتخاب کند. از جمله انواع سیم کشی دندان می توان به نوع سرامیکی و فلزی آن اشاره کرد به طوری که نوع و جنس سیم کشی می تواند بر طول مدت زمان ارتودنسی دندان تاثیر بگذارد. اگرچه در ابتدا متخصص تشخیص می دهد که کدام نوع سیم کشی برای ناهنجاری های دندان و فک شما مناسب تر است اما به طور کلی شما نیز می توانید بسته به سلیقه خود نوعی از این سیم کشی را انتخاب کنید. علاوه بر آنچه گفته شد از دیگر انواع سیم کشی می توان به سیم کشی دیمون ارتودنسی، سیم کشی سرامیکی ارتودنسی، سیم کشی سرامیکی اشاره کرد که هر کدام از این ارتودنسی ها بسته به فرم فک و دندان های بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دقت کنید که سیم کشی دندان رنگی نیز امروزه وجود داشته به طوری که در این روش مدل سیم کشی دندان به گونه ای است که از برس های رنگی استفاده می شود و با وجود اینکه رنگ های سیم کشی دندان کاملا متنوع است افراد می توانند متناسب با سلیقه خود این رنگ را انتخاب کنند.
علاوه بر آنچه بیان شد نکته دیگری که در ارتودنسی دندان باید به آن دقت کنید مدت زمان سیم کشی دندان می باشد. دقت داشته باشید اگر شما بخواهید این مدت زمان را کوتاه کنید طبیعتا باید به مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان دقت داشته باشید. به طور کلی دلایل مختلفی برای طول درمان ارتودنسی وجود داشته که یکی از مهمترین آنها معاینه های اولیه می باشد به طوری که اگر این معاینه های اولیه و عکسبرداری های لازم به صورت کامل انجام شود طبیعتاً تشخیص پزشک بهتر خواهد بود و ارتودنسی دندان بهتر انجام شده و مدت درمان آن کوتاه تر می شود. علاوه بر این شدت ناهنجاری های دندان و فک نیز بر روی مدت زمان آن تاثیر میگذارد به طوری که نامرتب بودن دندان ها و کوچک بودن فک موجب می شود تا طول درمان افزایش پیدا کرده و از طرفی مدت زمان چسباندن براکت ها بر روی دندان نیز در این صورت بیشتر می شود که در این صورت بیمار باید مدت زمان بیشتری را نیز در مطب باشد. از دیگر عوامل موثر سن بیمار است زیرا در سنین کم به دلیل نرم بودن بافت استخوانی بدن سیم کشی راحت تر انجام شده و دندان ها سریع تر به حالت درست خود بر می گردد. با وجود این امر می توان گفت بهترین سنین برای ارتودنسی دوران کودکی نوجوانی و قبل از پایان بلوغ می باشد.
در خصوص مراقبت های سیم کشی دندان در خانه باید بدانید که این مراقبت ها کار چندان سخت و دشواری نبوده به طوری که بعد از سیم کشی بهتر است برای اینکه دوران درمان کوتاه تر شود از سیم دندان خود به خوبی مراقبت نمایید. دقت داشته باشید که ممکن است طبق تشخیص دندانپزشک تا چند روز بعد از ارتودنسی دندان، رژیم غذایی خاصی برای شما داده شود و لازم است که در این دوران از خوردن غذاهای سفت و سخت خودداری شده تا دندان شما دچار آسیب نشود. همچنین بهتر است از مسواک مخصوص و نخ دندان استفاده نموده و همیشه سیم کشی های دندان تان را تمیز نگه دارید تا برای آن مشکلی به وجود نیامده و پوسیده نشود.
دیدگاه ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر داودیان است. © 1403
سلام من در حال ارتودنسی هستم متوجه شدم که سیم ارتودنسی از روی براکت شماره پنج عبور کرده و سفت نشده خواستم ببینم ممکنه این کار خود دکتر باشه و یا حتما اشتباهه و هیچ سیم نباید از روی براکت عبور کنه و سفت نشه؟
با سلام
بعد از نصب سیک کشی دندان، باید یک سری جلسات معاینهای را برای محکم و تنظیم کردن آنها بهطور منظم داشته باشید. این تنظیمات منجر به فرآیند تولید و احیای سلولی میشود. وقتی دندانها تحتفشار باشند، درنتیجه، دندانها و ساختارهای نگهدارندهی آنها میتوانند مجدداً حرکت کنند و این فرآیند حرکت آرام دندانها به موقعیتی مناسب ادامه پیدا خواهد کرد. و به متخصص ارتودنسی معالج خود مراجعه کنید.
با سپاس
دکتر مسعود داوودیان
متخصص ارتودنسی در تهران
سلام ۱۶ سال و ۹ ماهمه و دندونای کنار نیش را در حال حاضر ندارم ولی تو بچگی داشتم میخواستم ببینم با ارتودنسی در میان؟
سلام مدیریت دندانهای غایب بستگی به کیس دارد یا فضای دندان غایب با ارتودنسی آماده سازی میشود برای کاشت دندان (ایمپلنت دندان) و یا فضای این دندان با ارتودنسی بسته میشود.