برطرف کردن ناهنجاری ها توسط متخصص ارتودنسی

2022-06-06

ارتودنسی قرار است مشکلات دندانی را حل کند و از آنجایی که سیم‌ها و بریس‌ها باید برای مدت طولانی در دهان بمانند، می‌توانند محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری‌ها ایجاد کنند. درمان بعد از ارتودنسی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان بسیار مهم است، زیرا اگر این درمان به درستی انجام نشود، پس از برداشتن براکت یا پلاک متحرک، با وجود پرداخت هزینه زیاد، متوجه پوسیدگی یا تغییر رنگ دندان خواهید شد و دندان سلامت و زیبایی خود را از دست می‌دهد.

ارتودنسی یکی از روش‌هایی است که برای مرتب کردن فرم دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، با کمک ارتودنسی می‌توان دندان‌های نامنظم را به صورت مرتب درآورد و به آن‌ها فرم مناسب و زیبایی بخشید، در این مقاله از سایت دکتر داودیان به معرفی روش‌ها و اقدامات لازم درمانی پس از ارتودنسی می‌پردازیم.

راهنمای بعد ارتودنسی

اقدامات پس از ارتودنسی جهت مراقبت از دندان

بعد از گذراندن دوره طولانی‌مدت ارتودنسی و برای داشتن دندان خوش فرم و چشم نواز باید اقدامات پس از ارتودنسی را نیز به خوبی رعایت کنید، در غیر اینصورت ممکن است تمامی زحمات و هزینه‌های شما به تدریج اثر خود را از دست بدهند و زیبایی که انتظار آن را در داشته‌اید از بین برود، برخی از موارد مهم که پس از ارتودنسی باید آن‌ها را رعایت کنید عبارتند از:

بهداشت اولین عامل زیبا سازی دندان

اولین قدم برای سلامتی، پیشگیری و درمان بیماری در مراحل اولیه آن است، و با رعایت نکردن بهداشت و موارد کلی به نمی‌توان انتظار صورتی زیبا و سالم با دندان‌هایی خوش فرم را داشت.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان (عدم استفاده به موقع از مسواک و نخ دندان) منجر به تشکیل یک لایه میکروبی در میان دندان ها می‌شود. 2 تا 5 دقیقه بعد از خوردن مواد قندی و غذا، اسیدهای مضر در اثر فعالیت باکتری در لایه باکتریایی تشکیل می‌شود و بین 20 دقیقه تا یک ساعت در دهان باقی می‌ماند و اسید تولید شده مینای دندان را از بین می‌برد و منجر به پوسیدگی دندان می‌شود، پس بایدقبل از هر اقدامی بهداشت اولیه را رعایت کرد.

تاثیر ارتودنسی بر بینی - ارتودنسی و عمل بینی همزمان میشود؟

برای رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان چیکار کنیم؟

  • روزانه 3 بار مسواک بزنید.
  • بعد از مسواک زدن سعی کنید از دهانشویه استفاده کنید.
  • بعد از غذا خوردن از نخ دندان استفاده کنید.

پلاک های نگهدارنده متحرک

پس از برداشتن مفاصل و سیم ها توسط متخصص ارتودنسی و تکمیل درمان ارتودنسی، بیمار باید بلافاصله به مدت یک سال از پلاک های نگهدارنده استفاده کند. این پلاک‌ها برای دندان‌های فک بالا و پایین استفاده می‌شود و باید در طول شبانه روز بر روی دندان‌ها سوار باشند و فقط برای غذا خوردن یا مسواک زدن بیمار مجاز است که آن‌ها را از دهان خود خارج کند.
اگر استفاده از این پلاک‌ها متوقف شود و دیگر آن‌ها را بر روی دندان‌های خود نگذارید، ممکن است اندازه پلاک تغییر کند و در نتیجه در صورت استفاده، دندان‌ها حرکت می‌کنند. ولی درهر شرایطی اگر چنین اتفاقی افتاد حتما فورا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید تا پلاکی جدید توسط متخصص به شما تجویز شود.

اقدامات بعد از برداشتن پلاک

استفاده از Splinting یا سیم ارتودنسی

دندان‌های جلویی برخی افراد به ثبات بیشتری نیاز دارند تا از جای خود تکان نخورند و مراحل تکمیلی ارتودنسی را بهم نزنند. بنابراین این افراد علاوه بر حفظ پلاک‌ها باید از سیم نازکی استفاده کنند که دندان‌های جلویی را در پشت به هم می‌بندد، به این کار ارتودنسی ثابت نیز می‌گویند، این سیم ها معمولاً به مدت دو سال در دهان بیمار باقی می‌مانند.
همچنین باید مواردی که باعث آسیب رساندن به این سیم ها و پلاک‌‌ها می‌شوند را نیز رعایت کنید که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  1. عدم جویدن مداد، خودکار و یخ در دهان که آسیب‌های جدی به سیم و دندان می‌رساند.
  2. خوردن ناخن، جویدن ناخن‌های دست که علاوه بر اینکه کاری به دور از بهداشت فردی است باعث آسیب رساندن به سیم‌های ارتودنسی می‌شود.
  3. سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات، به دلیل دودی که وارد دهان می‌شود باعث از بین رفتن رنگ سفید دندان‌ها می‌شود.
تغییرات دندان با افزایش سن

نتیجه گیری و سخن آخر از دکتر داودیان

همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، کلید جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان با دقت بیشتری است. همچنین برای بالا بردن کیفیت دوره مراقبتی، عادات مخربی مانند جویدن ناخن، گوشه لب و مصرف بیش از حد شیرینی‌ها می‌تواند به پوسیدگی دندان یا گسترش آن کمک کند.
در حین درمان ارتودنسی یا قبل و بعد آن باید از دهان و دندان خود به خوبی مراقبت کنید، بنابراین یک رژیم غذایی سالم به جلوگیری از پوسیدگی دندان نیز کمک می‌کند.
سعی کنید در طول دوره ارتودنسی از خوردن غذاهایی مانند شیرینی، پاستیل و … کاملاً پرهیز کنید، اگر به موقع به ارتودنتیست مراجعه کنید حتما متوجه پوسیدگی دندان های شما خواهد شد و راهنمایی های لازم را برای بر طرف کردن مشکل ارائه خواهد داد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *