لبخند لثه ای

2018-05-28
نقل قول لبخند لثه ای
نقل قول دکتر مسعود داودیان برای درمان لبخند لثه ای

لبخند لثه‌ای چیست؟

لبخند لثه‌ای، لبخند گوشتی یا خنده لثه‌ای حالتی است که در هنگام لبخند، لثه به میزان بیش از حد طبیعی نمایش داده می‌شود. به طور نرمال در آقایان حدود ۲-۰ میلیمتر و در خانم ها حدود ۴-۲ میلیمتر، لثه هنگام لبخند باید دیده شود.

وجود لبخند لثه‌ای یکی از حالت‌هایی است که در آناتومی صورت فرد می‌تواند وجود داشته باشد و یک امر طبیعی است.اما همین امر طبیعی ممکن است برای برخی از افراد ناخوشایند باشد و سبب شود تا آنها نسبت به خود احساس خوبی نداشته باشند. در نتیجه همین موضوع باعث خجالت و عدم اعتماد به نفس در فرد می شود.

درمان لبخند لثه ای

علل و درمان لبخند لثه‌ای

لبخند لثه‌ای می تواند علل مختلفی داشته باشد و در هر فرد که با این موضوع درگیر است، با دیگری متفاوت باشد. از جمله علت‌های لبخند لثه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

علل لبخند لثه ای
اینفوگرافی علل لبخند لثه‌ای

درمان لبخند لثه‌ای بر اثر ارتفاع زیاد فک بالا

روش درمان لبخند لثه‌ای با ارتودنسی نیازمند بررسی و مشاوره اولیه علت بروز لبخند لثه‌ای است که توسط متخصص ارتودنسی و همچنین متخصص جراح فک و صورت انجام می‌شود. ممکن است گاهی اوقات طول فک بالایی نسبت به اندازه استاندارد، بزرگتر باشد. لازم است برای اصلاح جایگاه فک، از طریق یک عمل جراحی به نام جراحی ارتوسرجری (جراحی فک + ارتودنسی) اصلاح شود.

اگر یکی از علل بروز لبخند لثه‌ای مشکل فک باشد، قبل از عمل جراحی مدت معینی برای بیمار بریس‌های ارتودنسی برای دندان‌ها نصب می‌گردد. زمانی که بیمار ارتودنسی را انجام دهد دندان‌های او در بهترین موقعیت برای جراحی آماده می‌شود.

یکی از دلایل بروز عارضه لبخند لثه‌ای در برخی موارد، مشکلات اسکلتی است؛ در واقع به ارتفاع بیش از اندازه فک بالایی مربوط می‌شود. در این روش درمان، با اصلاح کردن موقعیت دندان و هم ردیف کردن دندان‌ها و فک در بیمار، باعث کاهش میزان دیده شدن لثه می‌شود. با انجام روند درمان لبخند لثه‌ای که با عمل جراحی فک بالا و ارتودنسی است میتوان عارضه لبخند لثه‌ای را بطور کامل برای بیمار رفع نمود.

عمل ارتوسرجری (عمل جراحی فک + ارتودنسی)
اینفوگرافیک عمل ارتوسرجری (ارتودنسی + عمل جراحی فک)

درمان لبخند لثه‌ای بر اثرکوتاه بودن تاج کلینیکی دندان

افزایش طول تاج دندان یکی از روش‌های درمان لبخند لثه ای است. این روش با برداشتن بافت اضافی لثه از روی تاج دندان در طول جراحی است؛ که در تکنیک های جدید متخصص بیماری های لثه‌ بدون استفاده از تیغ جراحی، و با استفاده از لیزر اقدام به حذف بافت اضافی لثه می‌کند. در این روش میزان تخریب و تهاجم کمتری به بیمار اعمال می‌شود.

درمان جلو بودن فک پایین یا عقب بودن فک بالا

همچنین درمان لبخند لثه‌ای با لیزر به دلیل خونریزی و درد کمتر و همچنین التیام سریع تر، انتخاب مناسب تری است. در اصلاح لبخند لثه‌ای اگر فقط نیاز به برداشتن قسمت کوچکی از بافت لثه باشد، با برش و فرم‌دهی لثه‌ها از لیزر استفاده می‌کنند. برای اینگونه روش درمان یک متخصص بیماری های لثه‌ای با حذف کردن بافت اضافی لثه از طریق جراحی و همچنین اصلاح موقعیت دندان‌ها به رفع عارضه لبخند لثه‌ای می‌پردازد.

نقل قول دکتر داودیان لبخند لثه‌ای
نقل قول دکتر داودیان درباره ارتودنسی و جراحی فک در لبخند لثه ای

درمان لبخند لثه‌ای بر اثر ارتفاع کم لب بالایی

یکی از علت‌های لبخند لثه‌ای ارتفاع لب بالا است که در این موقعیت با اصلاح موقعیت لب‌ها اصلاح می‌شود. در این حالت پریودنتیست با جراحی لب و بخشی از ناحیه بافت همبند زیر لب بالایی را حذف می‌کند. این جراحی معمولا بین 45 دقیقه تا 1 ساعت به طول می‌انجامد؛ که پریودنتیست با استفاده از بی‌حسی موضعی لب را بی‌حس کرده و دو برش زیر لب بالا ایجاد کرده و سپس بخشی از بافت همبند زیر لب بالا را برمی‌دارد. مدت زمان بهبودی در این نوع درمان یک هفته است. بر اساس تحقیقات و نتایج اعلام شده این نوع درمان دائمی است.

درمان لبخند لثه ای با تزریق ژل و بوتاکس

از درمان های متعدد عارضه لبخند لثه‌ای استفاده از تزریق ژل و بوتاکس است، که از روش های موقت این درمان است و ماندگاری طولانی ندارد. در این روش هنگام لبخند زدن با تزریق سم رقیق شده بوتولینیوم، عضلات لب بالایی بیمار فلج شده و به درستی عمل نمی‌کند و باعث افتادگی لب می‌شود.

درمان لبخند لثه‌ای با تزریق ژل، که با حجم‌دهی لب‌ها باعث پوشانده شدن لثه ها هنگام خندیدن می‌شود که بیشتر مواد استفاده شده در تزریق ژل، از مواد تزریقی و ژل های اسید هیالورونیکی است. برای تزریق ژل، فرد تزریق کننده باید مهارت بالایی داشته باشد زیرا ممکن است باعث ایجاد هماتوم و خونریزی شدید شود. 

لبخند لثه ای کودکان
درمان لبخند لثه ای کودکان

لبخند لثه‌ای در کودکان

به طور کلی باید کودکان در سن حدود 6 تا 7 سالگی برای بررسی وضعیت دندان‌ها و فک به متخصص دندانپزشک مراجعه کنند. در صورتی که در طی این معاینه وجود عارضه لبخند لثه‌ای تشخیص داده شد، علت آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورتی که لبخند لثه‌ای ناشی از ناهنجاری اسکلتی و ارتفاع زیاد فک بالا باشد می‌توان با کمک دستگاه‌های ارتوپدیک فک مانند هدگیر‌ هایپول در همان سنین رشد این مشکل را درمان نمود. در غیر اینصورت لازم است که رشد کودک به پایان رسیده و سپس اقدام به درمان لبخند لثه‌ای نمود.

دیپ بایت

مشاوره حضوری درمان لبخند لثه‌ای در شمال تهران

در صورتی که ساکن مناطق شمالی تهران همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محله‌های این مناطق هستید و نیاز به مشاوره جهت درمان لبخند لثه‌ای دارید، می‌توانید به کلینیک دکتر داودیان مراجعه کنید.

آدرس: تهران، شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد،ساختمان پزشکان منظرنژاد،طبقه 3، واحد 11

کلینیک شریعتی سیمادنت

دریافت نوبت

  • مثال: 09120001234

مشاوره حضوری درمان لبخند لثه‌ای در غرب تهران

علاوه بر مناطق شمالی تهران، دکتر داودیان در غرب تهران نیز شعبه دیگری از کلینیک تخصصی ارتودنسی دارد و در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران،جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید، شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز درمان لبخند لثه‌ای به شعبه ستارخان کلینیک دکتر داودیان مراجعه کنید.

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵

کلینیک سیمادنت ستارخان

دریافت نوبت

  • مثال: 09120001234

دیدگاه ها

2 پاسخ به “3 علل شایع لبخند لثه ای و درمان آن”

  1. دیبا درباری گفت:

    سلام دکتر من وقتی میخندم مقدار زیادی از لثم مشخص میشه چیکار میتونم بکنم که کمتر معلوم بشه؟

    • admin گفت:

      با سلام

      لبخند گوشتی یا خنده لثه ای حالتی است که در هنگام لبخند، لثه به میزان بیش از حد طبیعی نمایش داده می شود. برای کسب مشاوره ی دقیق تر عکس دندان های خود را به تلگرام ما بفرستید پاسخگوی شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *