برای اینکه درمان ارتودنسی به بهترین نحو انجام شود بایستی موارد زیر را تحت نظر قرار داد:
1-برای اینکه بهترین شرایط ارتودنسی و بهترین نتیجه را برای بیمار فراهم و در درمان کسب کنید باید متخصص ارتودنسی بهترین روش را به بیمار معرفی نماید زیرا بیماری های فک و دندان زیاد هستند و روشهای مختلفی برای درمان بیمار وجود دارد تمامی این عوامل بایستی توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود و در بعضی موارد برای مرتبسازی فک و دندان باید از روشهای جایگزین به جای ارتودنسی استفاده شود.
2-متخصص ارتودنسی بسته به نوع ناهنجاری بیمار تشخیص می دهد که از کدام روش برای نتیجه ی مناسب از بهترین شرایط ارتودنسی استفاده کند.گاهی ممکن است متخصص ارتودنسی به علت ناهنجاری موجود اقداماتی قبل از درمان ارتودنسی انجام دهد.
3-برای شروع درمان ارتودنسی رادیوگرافی و تهیه عکس جهت ایجاد شرایط مطلوب در ارتودنسی لازم است.متخصص رادیوگرافی مشکل دهان و دندان را تشخیص میدهد.در رادیوگرافی آسیب استخوانی،شکستگیها و سایر ناهنجاریهای فک و دندان به آسانی قابل تشخیص هستند و در انتخاب شیوهی درمانی به ارتودنتیست کمک می کنند.در برخی از موارد برای بهتر پیشرفتن درمان حتی ممکن است از صورت بیمار نیز عکس گرفته شود.
4-از دیگر شرایط ارتودنسی مراجعه به متخصص ارتودنسی به این دلیل است که دندانپزشک عمومی توانایی انجام این کار را ندارد. انجام این کار توسط یک غیر متخصص اگرچه هزینه ارتودنسی کمتری را دارد اما عوارض جبران ناپذیری را نیز برای بیمار فراهم خواهد کرد.
5-برای اینکه بهترین شرایط ارتودنسی را بیمار در حین درمان داشته باشد بایستی در سن مناسب این درمان صورت پذیرد.اما به علت اینکه برخی تغییرات عضلانی و استخوانی مانند بزرگ کردن فک بیمار بهتر است در سنین پایین باشد، بهترین سن برای شروع درمان ارتودنسی12 سالگی است.
6-برای اینکه شرایط بهتری را در درمان ارتودنسی داشته باشیم باید دندانهای سالمی داشته باشیم زیرا دندانهای پوسیده، سائیده،جرمدار با ریشهی ضعیف، لثههای عفونی و التهابدار منجر به اختلال در درمان ارتودنسی می شوند.بنابراین هم زمان ارتودنسی یا قبل از شروع آن باید با جرمگیری، ترمیم دندان و یا کشیدن آن این مشکلات را رفع کرد تا نتایج لازم از ارتودنسی حاصل شود.
7-یکی از شرایط ارتودنسی بهداشت دهان و دندان است.تمیز کردن مرتب دستگاههای ارتودنسی متحرک و تمیز کردن دستگاههای ثابت ارتودنسی، استفاده از خمیردندانهای فلورایددار و انجام دهانشویه باید به صورت مرتب مصرف گردد تا شرایط مناسبی در درمان ارتودنسی داشته باشید.برای رعایت بهداشت دهان و دندان ،در درمان با ارتودنسی و بهینه کردن نتیجه علاوه بر مسواکهای معمولی باید از مسواکهای مخصوص ارتودنسی و نخ دندان استفاده کرد.حتی لازم است بهداشت دهان و دندان و نحوهی استفاده از وسایل نظافتی در حین درمان به بیمار آموزش داده شود.
8-برای رسیدن به نتیجه ی خود در درمان ارتودنسی بایستی از خوردن غذاهایی که به ارتودنسی ما آسیب می رساند پرهیز کنیم،خوراکیهای کشدار مانند آدامس و برخی شکلاتها، شیرینیهایی چون سوهان و گز، خوراکیهای سفت و خشک مانند تهدیگ به هیچ وجه قابل مصرف در طول درمان نیستند و کوچک کردن قطعات میوه و غذا قبل از مصرف ضروری است.
9-برای اینکه ارتودنسی از نتیجه ی مطلوبی برخوردار باشد بایستی از پلاک نگهدارنده استفاده گردد تا دندانها در موقعیت جدیدشان باقی بمانند.در این شرایط ارتودنسی باید در مدت مشخص شده از پلاک استفاده کرد،در غیر این صورت دندانها جابه جا خواهند شد و نتایج مطلوب به دست نمیآید.
دیدگاه ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر داودیان است. © 1403
دیدگاهتان را بنویسید