ارتودنسی-جلوبودن فک پایین

جلو بودن فک یکی از مشکلات و حالت های نامناسب مربوط به دهان و دندان است که می تواند ناشی از عوامل محیطی یا وراثتی باشد. ارتودنسی دندان یکی از زیر رشته های دندانپزشکی است که برای درمان مشکلات مربوط به جفت شدن نامناسب دندان ها (که خود شامل موارد متعددی است) انجام می شود. در ادامه این مقاله بیشتر با ارتودنسی و درمان جلو بودن فک آشنا خواهیم شد.

جلو بودن فک پایین

جلو بودن فک پایین و راه های درمان

جلو بودن فک پایین یکی از مشکلات مربوط به ارتودنسی دندان است که لازم است توسط متخصص ارتودنسی دندان مورد بازبینی قرار گیرد. به این حالت آندر بایت گفته می شود و حالتی است که فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گرفته باشد. این ناهنجاری باعث ایجاد مال اکلوژن کلاس سه خواهد شد. این حالت نامناسب می تواند سبب ایجاد مشکلاتی اعم از عدم توانایی در جویدن، مشکلات مربوط به تکلم، ساییدگی دندان ها، تحلیل لثه و پوسیدگی زودهنگام دندان ها و درد در ناحیه دهان و صورت شود. علل جلو بودن فک پایین در ارتودنسی دندان را می توان مربوط به عواملی همچون ژنتیک، عوامل محیطی دانست.

جلو بودن فک پایین

دلایل جلو بودن فک پایین

آنچه از دید بیماران جلو بودن فک پایین تلقی می شود در غالب موارد دست کم تا حدی با عقب بودن فک بالا همراه است. مهم ترین اتیولوژی جلو بودن فک پایین یا عقب بودن فک بالا، ارث می باشد. البته در برخی موارد به دلیل تداخل دندانها با یکدیگر حین بستن دهان جهت رسیدن به آسایش بیشتر، بیمار ناخودآگاه فک پایین خود را به سمت جلو شیفت می دهد. به این وضعیت پروگناتیسم فانکشنال مندیبل گفته می شود. از موارد دیگری که در کاهش رشد فک بالا گزارش شده است بروز تروما یا ضربه سنگین به فک بالا در طول دوره رشد می باشد.

انحراف فک چیست؟ درمان انحراف فک با ارتودنسی و بدون جراحی

جلوتر بودن فک پایین نسبت به فک بالا

جلو تر بودن فک پایین نسبت به فک بالا یا ناهنجاری کلاس III علاوه بر ایجاد مشکل زیبایی ممکن است سبب اخلال در عملکرد مفصل گیجگاهی فکی و فانکشن جویدن گردد.

درمان جلو بودن فک پایین

در مواردی که فک پایین به قدر نامحسوس جلو است، با ارتودنسی و بدون نیاز به جراحی قابل درمان است. اما در مواردی که شدیدتر می باشد، نیاز به جراحی می باشد که باید برای اصلاح موقعیت فک با برداشتن قسمتی از استخوان پایین فک بیمار انجام شود.

چنانچه علت جلوتر قرار گرفتن فک پایین نسبت به فک بالا، شیفت فانکشنال فک پایین باشد باید متخصص ارتودنسی در اولین فرصت نسبت به رفع تداخلات دندانی موجود اقدام کند. در مواردی که فک پایین نسبت به فک بالا به لحاظ رشدی پیشی دارد بهترین زمان مداخله قبل از ۸ سالگی در پی رویش ثنایاهای بالا می باشد، هر چند تا ۱۳ سالگی هم امکان بروز موفقیت در این حوزه گزارش شده است. در سن رشد می توان اقدام به تسهیل رشد فک بالا و تا حدودی کنترل رشد فک پایین نمود. دستگاههای ارتوپدیک که در این رابطه مورد استفاده قرار می گیرند، فیس ماسک، پلاک زبانی و چین کپ می باشد. البته امروزه استفاده از چین کپ به دلیل محدودیت های عملکردی به لحاظ علمی، بسیار کاهش یافته است.
اگر رشد بیمار خاتمه یافته باشد، بسته به شدت ناهنجاری فکی زمینه ای، روابط دندانی و خواست بیمار از نتیجه درمان می توان اقدام به ارتودنسی کاموفلاژ و یا ارتودنسی همراه جراحی فک نمود.

انواع ارتودنسی دندان برای جلو بودن فک

رایج ترین روش برای ارتودنسی توسط متخصصان این حوزه استفاده از براکت و سیم کشی دندان ها است. این روش می توان شامل موارد زیر باشد:

با دندان های فاصله دار چه کار کنیم؟ ترمیم دندان های فاصله دار

ارتودنسی ثابت: در این روش ارتودنسی، بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج کرده و این دستگاه ارتودنسی به صورت اجزای ثابتی از نگین های روی دندان که با سیم به دندان ها و همدیگر متصل اند، چسبیده شده است.

ارتودنسی متحرک: در این روشی درمانی، دستگاه ارتودنسی را می توانید از دهان خارج کنید و آن بر روی دندان های شما چسبانده نمی شود.

این روش های درمانی با استفاده از براکت ها و سیم هایی بر روی دندان ها انجام می شود. براکت ها خود به انواع مختلفی مانند براکت های فلزی سنتی، ارتودنسی نامرئی، قالب های نامرئی و براکت های لینگوال تقسیم بندی می شوند.

جلو بودن فک پایین

برای انجام ارتودنسی توسط دکتر مسعود داوودیان که یکی از موفق ترین متخصصان ارتودنسی در تهران هستند، می توانید به وب سایت ما مراجعه کرده و برای تعیین وقت اقدام کنید. برای اطلاع از هزینه ارتودنسی با ما تماس بگیرید.

برای مشاهده کیس های جلو بودن فک پایین که توسط دکتر داودیان  درمان شده اند به لینک زیر مراجعه بفرمایید.

دیدگاه ها

2 پاسخ به “جلو بودن فک پایین”

  1. پریا اکبری گفت:

    سلام من فک پایینم حدود 3 میلی متر از فک بالا جلوتر است بطوریکه برای جویدن دچار مشکل هستم. آیا با ارتودنسی مشکل من قابل حل شدن است؟ یا اینکه باید عمل جراحی کنم؟

    • admin گفت:

      سلام
      مواردی که در بیماری بالغ مانند شما که فک پایین جلوتر از فک بالا می باشد، بسته به شدت مشکل دو راهکار برای درمان وجود دارد، در مواردی که شدت ناهنجاری کم باشد می توان با ارتودنسی به تنهایی دست کم روابط دندانها را به حد قابل قبول اصلاحکرد اما در موارد شدیدتر درمان ارتودنسی و جراحی فک می بایست توامان صورت گیرد.
      اگر خواهان مشاوره تخصصی تری بودید با ارسال عکس دندان هایتان در تلگرام دکتر داوودیان با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.