ناهنجاری دندانی و همچنین نامرتبی دندان ها چهره نا خوشایندی را برای افراد به وجود می آورد. برخی از ناهنجاری ها مربوط به مشکلات فکی است در این حالت تنها راه درمان جراحی فک و سپس ارتودنسی است. اما اگر نا هنجاری دندانی مربوط به مشکلات دندان باشد می توان تنها با ارتودنسی این مشکل را بر طرف کرد.
ارتودنسی دندان راهکاری علمی و پزشکی است که شرایط ظاهری و بهداشت دهان و دندان را بهبود می بخشد. ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که متخصص ارتودنسی دندان های نامرتب را ردیف می کند و ناهنجاری های مربوط به فک را جراحی و اصلاح می کند. اگر دندان ها به هر دلیلی روی هم افتاده باشند و یا هم تراز نباشند با ارتودنسی می توان این وضعیت را اصلاح کرد.
ارتودنسی نیز مانند هر نوع درمان دیگر دارای طول درمان معینی است. اما عوامل مختلفی در میزان مدت زمان ارتودنسی دخیل هستند. در زیر به برخی از عواملی که در مدت زمان ارتودنسی تاثیر می گذارند می پردازیم:
درجه شدت ناهنجاری فکی و دندانی را که به آن مال اکلوژن می گویند یکی از مهم ترین عوامل در مدت زمان ارتودنسی است. در مواردی که دندان ها شلوغ هستند و بیرون زده هستند و با کمک لب ها در دهان جا نمی گیرند، آن گاه مدت زمان درمان ارتودنسی افزایش پیدا می کند. در مواردی که فک بیمار با تاخیر رشد کرده باشد به گونه ای که نا مرتبی دندان ها مربوط به ناهنجاری فک باشد در نتیجه مدت زمان ارتودنسی بیشتری نیاز است.
هر فردی با توجه به میزان مال اکلوژن ارزیابی شده در نتیجه مدت زمان ارتودنسی آن فرد مشخص می شود.
اگر جهت بر طرف کردن ناهنجاری های دندانی در سن مناسب برای ارتودنسی مراجعه کنید مععمولا نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد و نیز مدت زمان ارتودنسی دندان کاهش می یابد.
اگر ناهنجاری دندانی مربوط به فک باشد بهترین زمان مراجعه قبل از سن بلوغ است زیرا در این سن رشد فک هنوز کامل نشده و به راحتی درمان می شود و هم اینکه در حین ارتودنسی رشد فک خود کمکی برای بر طرف کردن نا هنجاری می شود.
اما اگر ناهنجاری مربوط به دندان باشد محدودیت سنی ندارد و هر زمان که بخواهید می توانید اقدام به ارتودنسی کنید.
در نوجوانان معمولا مدت زمان ارتودنسی دندان کم تر از بزرگسالان است. در دختران قبل از 12 سالگی و در پسران قبل از 14 سالگی بهترین زمان برای درمان ارتودنسی دندان است زیرا راحت تر انجام می گیرد و طول درمان کمتری نیز دارد.
در زمان ارتودنسی طی یک برنامه تعیین شده مشخص از طرف پزشک باید نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان توجه ای ویژه ای داشت. اگر بیمار تا حد ممکن از برنامه درمانی پیروی کند و بهداشت را به خوبی رعایت کند درمان خیلی سریع به نتیجه می رسد. استفاده روزانه از نخ دندان و مسواک به حرکت سریع دندان ها کمک می کند. البته استفاده از دهان شویه در روند بهداشت درمان تاثیر بسزایی دارد که نباید از آن غافل شد.
انتخاب نوع بریس برای درمان ارتودنسی تاثیری در مدت زمان ارتودنسی دارد. ارتودنسی فلزی معمولا سریع ترین و موثر ترین روش برای درمان است اما بسیاری از بیماران ترجیح می دهند تا مدت زمان ارتودنسی طولانی تری داشته باشند اما از بریس های سرامیکی و نامرئی استفاده کنند تا غیر قابل رویت نباشند. استفاده از هر کدام از انواع بریس ها در روند درمان ارتودنسی تاثیر دارد.
توجه داشته باشید که استفاده از دهانگیر های لرزشی و ایجاد سوراخ های ریز می تواند در روند درمان سرعت بخشند.
برخی از دارو ها سبب کاهش سرعت حرکت دندان ها می شود و برخی دیگر موجب افزایش سرعت حرکت دندان ها که همین دارو ها سبب افزایش یا کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی می شود. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مثل استامینافن، آسپرین، ایبوپروفن که به صورت مکرر استفاده شوند سرعت حرکت دندان را کاهش می دهد ولی دارو هایی مانند هورمون تیروئید و ویتامین دی سبب افزایش حرکت دندان می شود. به یاد داشته باشید بدون مشورت پزشک متخصص ارتودنسی از خوردن هر گونه دارو پرهیز کنید.
اگر در طی درمان ارتودنسی بیمار جلسات مراجعه برای تنظیم ارتودنسی را مرتب بیاید و تمامی دستورات پزشک اعم از رعایت کردن بهداشت دهان و دندان و عدم مصرف داروهای غیر ضروری روند درمان تسریع می یابد.
به طور میانگین کم ترین زمان ارتودنسی 6 ماه و بیشترین زمان 3 سال طول می کشد. این مدت زمان بسته به میزان شدت ناهنجاری و عواملی است که در بالا ذکر کردیم. تمامی عوامل ذکر شده نظیر سن، همکاری بیمار، نوع دستگاه ارتودنسی در میزان این مدت زمان تاثیر بسزایی دارد. برای داشتن لبخندی زیبا تر هر چه درمان ارتودنسی را سریع تر آغاز کنید زود تر به نتیجه دلخواهتان می رسید.
دیدگاه ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر داودیان است. © 1403
[…] گرفته است، هنوز شیوه و راهکار درمانی فراگیری که بتواند مدت زمان درمان ارتودنسی را به صورت محسوسی کاهش دهد، ابداع و یا معرفی نشده […]
[…] خواهند شد و میتوانند باعث افزایش هزینه ارتودنسی و مدت زمان ارتودنسی شوند. بهتر است این مواد را به صورت پوره یا خرد شده و […]
سلام اقای دکترمن ۱۷سالمه دندان های فک بالام کمی جلوودندان های فک پایینم کمی ارهم فاصله دارن اگه من بخوام ارتودنسی کنم مدت زمان پایان درمان چقدطول میکشه
با سلام
عادات نامناسب دهانی چه در کودکان و چه در بزرگسالان میتواند باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود. کودکان و اطفالی که اغلب اوقات انگشتان خود را میمکند یا اقدام به گاز گرفتن اجسام سفت و سخت میکنند به شدت در معرض انواع مشکلات ارتودنسی و ایجاد فاصله بین دندانی هستند. برای اطلاعات بیشتر و دقیق ترلطفا حضوری با همراه داشتن عکس های فتو گرافی به کلینیک دکتر مسعود داوودیان تشریف بیاورید . تا دکتر با بررسی عکس ها طول درمان را برای شما مشخص کند. و مقاله ی هزینه و درمان ارتودنسی را مطالعه کنید.
با سپاس
دکتر مسعود داوودیان
متخصص ارتودنسی در تهران
با سلام
این امر به عوامل زیادی بستگی دارد،سرعت رشد فکین، شدت ناهنجاری موجود،و میزان همکاری بیمار. چنانچه بیمار بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کند و طبق برنامه به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کند، درمان در زمان محاسبه شده از سوی ارتودنتیست به پایان خواهد رسید که این مدت بسته به شرایط فردی بیمار دارد. برای دانستنی های بیشتر در مورد طول درمان ارتونسی مقاله ی لینک داده شده را مطالعه کنید. و عکس های دندان خود را با گوشی گرفته و به تلگرام دکتر داوودیان ارسال کنید.
با سپاس
دکتر مسعود داوودیان
متخصص ارتودنسی در تهران
[…] و مهارت ارتودنتیست : یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در مدت زمان ارتودنسی تخصص و مهارت ارتودنتیست است. یک ارتودنتیست ماهر می […]
[…] این عواملی که ذکر شد تعیین کننده مدت زمان ارتودنسی هستند، در نتیجه به طور کلی ارتودنسی کوتاه مدت امکان […]