دلایل تغییر رنگ دندانها متنوع بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است و این دلایل ممکن است ناشی از عادات اشتباهی باشد که فرد در زندگی روزانه خود رعایت میکند و ممکن است به دلایل ژنتیکی باشد. همچنین قابل توجه است بدانید که رنگ طبیعی دندانها سفید است و ما در مقاله بلیچینگ دندان توضیحات کاملی در این رابطه داده ایم.
اما تغییر رنگ دندانها معمولاً در اثر عوامل و دلایل متعددی در فرد ایجاد میشود که در آن دندانها رنگ سفید روشن خود را از دست داده و تیره میشوند یا ممکن است رنگ دندانها تغییر کند. از سفید گرفته تا رنگهای مختلف مانند زرد یا سیاه، یا ممکن است لکههای سفید یا قهوهای روی برخی از دندانها ظاهر شود. در این مقاله به علل تغییر رنگ دندانها در افراد مختلف و روشهای مختلف درمان آن میپردازیم.
با توجه به اینکه دندان های هر فرد متفاوت بوده و هر شخضی در شرایط مختلفی زندگی میکند دلایل گوناگونی میتواند باعث ایجاد این مشکل یاشد، تغییر رنگ دندانها از رنگ سفید طبیعی به خاکستری به دلایلی مختلفی اتفاق می افتد که در ادامه شما را با این دلایل آشنا خواهیم کرد.
با افزایش سن، لایه خارجی دندان که به لایه مینای دندان معروف است، بسیار ضعیف و نازک میشود و این به نوبه خود به ظهور لایه بعدی عاج کمک میکند که مشخصه آن خاکستری تیره است.
که در آن نوشیدنیهایی وجود دارد که بسیاری بدون اطلاع خود میپذیرند که به تغییر رنگ دندان به خاکستری کمک میکنند، مانند:
این اتفاق برای کودکان زیر ۸ سال رخ میدهد و در این دوره دندانهای کودک هنوز در مرحله شکل گیری است و بنابراین اگر کودک آب آشامیدنی حاوی مقدار زیادی فلوئور مصرف کند، منجر به معدنی شدن مینای دندان میشود. عاج، که منجر به تغییر رنگ دندان در خاکستری میشود. برای درمان این مشکل می توانید یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید از ایشان در این رابطه کمک بگیرید.
برخی از افراد ممکن است هنگام انجام ارتودنسی دچار عفونت شوند که منجر به تغییر رنگ طبیعی دندان میشود. نکته ای که باید خدمت شما عرض کنیم این است که اگر شما قصد ارتودنسی کردن دارید ولی نمیخوابید براکت های ارتودنسی شما معلوم باشد میتوانید از ارتودنسی متحرک بهره ببرید.
مسواک نکردن روزانه و عدم توجه به آنها منجر به تجمع کثیفی و فضولات میشود که باعث تغییر رنگ دندانها میشود. شما میتوانید از مسواک ارتودنسی برای بهتر تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید.
این دارو آنتی بیوتیکی است که برای تغییر رنگ دندانها به خصوص اگر در دوران کودکی مصرف شده باشد، عمل میکند.
آسیب ممکن است منجر به نقص در تشکیل مینای دندان شود و این منجر به خاکستری شدن دندانها میشود و این معمولا در دوران کودکی رخ میدهد و آسیب ممکن است منجر به کمبود خون رسانی به دندانها شود.
برخی عفونتها یا بیماریهای عفونی وجود دارد که منجر به آسیب رساندن به دندان میشود و این آسیب به نوبه خود به تغییر رنگ دندانها کمک میکند.
در برخی موارد ممکن است دندانها به رنگ شفاف و متفاوت از رنگ طبیعی ظاهر شوند و در اینجا دلایل تغییر رنگ دندانها به رنگ شفاف آورده شده است:
بیشتر بخوانید: علت خونریزی لثه
داشتن دندانهای سفیدتر در کودکان نسبت به بزرگسالان طبیعی است، اما گاهی اوقات به دلایلی مشاهده میشود که رنگ دندانهای کودک از رنگ طبیعی تغییر میکند، مانند:
بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از ارتودنسی
دیدگاه ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر داودیان است. © 1403
دیدگاهتان را بنویسید